cookie-og-privatlivspolitik
Folketinget har netop strammet loven, så det nu også koster et klip i kørekortet at bruge håndholdt mobil bag rattet. Sund fornuft, mener FDM.
Foto: FDM

Extra Posten

Mobilsnak = klip i kortet

Et enigt Folketing har besluttet at stramme loven, så det fremover giver et klip i kørekortet at bruge håndholdt mobiltelefon bag rattet.
20. december 2018 kl. 09:00 Af Extra Posten

Annonce

Bilister skal ikke længere slippe med en bøde på 1.500 kroner, hvis de bruger håndholdt mobiltelefon bag rattet. Et enigt Folketing har torsdag besluttet at stramme loven, så det fremover også vil koste et klip i kørekortet.

Den nye lov forbyder ikke bare brug af håndholdt mobiltelefon, men håndholdt teleudstyr og andre håndholdte kommunikationsapparater.

Der er ikke sat en endelig dato for, hvornår klip i kørekortet indføres. Det skyldes, at politiet først skal have tilrettet sine systemer til at kunne håndtere de nye regler. Tidligere har forventningen været, at det ville være på plads sidst på foråret 2019, men der er endnu ikke en ikrafttrædelsesdato.

At brug af mobiltelefon bag rattet stjæler opmærksomheden er veldokumenteret. Derfor hilser FDM den nye stramning velkommen.

- Vi ved, at uopmærksomhed er skyld i, at alt for mange trafikulykker overhovedet sker. Faktisk er det en medvirkende årsag i op mod hver anden dødsulykke. Der kan derfor næppe herske tvivl om, at brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen udgør en trafiksikkerhedsmæssig risiko, siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange, og tilføjer:

- Desværre må vi erkende, at en bøde på 1.500 kroner ikke er nok til, at alle bilister ændrer adfærd. Derfor er det næste naturlige skridt, at det også skal koste et klip i kørekortet. Det bakker FDM fuldt op om. At man samtidig udvider forbuddet til at gælde alle former for håndholdte kommunikationsenheder giver kun god mening.

Politiet udstedte i 2017 19.187 bøder for brug af håndholdt mobil under kørslen, mens der i de tre første kvartaler i år er udstedt 13.836 bøder for samme forseelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her