cookie-og-privatlivspolitik
Irina og Rune Rasmussen sammen med Jan Jeppesen fra Punkt 1 omgivet af nogle af D'kichs borde og bogkasser på ben. I baggrunden anes Punkt 1s tæppeafdeling.
Irina og Rune Rasmussen sammen med Jan Jeppesen fra Punkt 1 omgivet af nogle af D'kichs borde og bogkasser på ben. I baggrunden anes Punkt 1s tæppeafdeling.
Foto: Lise Ravnkilde

Extra Posten

Nyt i Nakskov: Unikke træmøbler

D'kich åbner butik i butikken hos Punkt 1, hvor man fremover kan købe unikke træmøbler.
30. oktober 2018 kl. 10:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce
FAKTA

Spiseborde, sofaborde, sengeborde, reoler, bænke og flere andre træmøbler er ved at blive stillet op hos Punkt 1 i Nakskov.

I den ene ende af det store forretningslokale har hvidevarebutikken en afdeling med tæpper. Nu inviterer Jan Jeppesen også møbler indenfor i sin butik.

Fra 3. november kan man købe træmøbler fra D'kich også. En butik i butikken hvor Irina Rasmussen med hjælp fra sin mand Rune Rasmussen sælger sine møbler.


Træet er i centrum

- Træet er i centrum, der er ikke noget, der må stjæle opmærksomheden fra træet, slår Irina Rasmussen flere gange fast, når hun fortæller om sine møbler.

Møbler der er lavet ud fra hendes ideer.

Træet kommer fra Ukraine, og det er også der, møblerne bliver produceret. Irina Rasmussen kommer nemlig oprindeligt fra Ukraine.

- Nogle af møblerne er lavet af poppel eller ahorn, og det ser man ikke normalt i Danmark, forklarer hun.

Andre møbler er i eg eller asketræ. Og kigger man på møblerne, er det tydeligt, at det er træet, der er i centrum.


Ikke to ens møbler

- Hvert møbel er unikt, for hvert stykke træ er unikt. De er lavet i samme stil og ligner hinanden, men ikke to er helt ens, forklarer Irina Rasmussen.

I den lille butik hos Punkt 1 er der stillet meget forskellige møbler op. Store spiseborde, hvor der nemt kan sidde 12 om bordet, små sengeborde, sofaborde, bogkasser i forskellige design, spejle og andre ting. Alt sammen i træ med metalben.

Flere af bordene er lavet af en skive træ, hvor kanterne stadig ser ud, som stammen gjorde, inden den blev fældet, Men mærker man på træet, er overfladerne helt glatte.

- Jeg går meget op i, at møblerne skal være silkebløde, slår Irina Rasmussen fast.

Der er ingen, der kommer til at rive neylonstrømper eller tøj i stykker, hvis de sætter sig ved hendes møbler.


Særlige ønsker opfyldes

Og har man særlige ønsker, er Irina Rasmussen åben for forslag.

- Hvis man for eksempel gerne vil have et endnu længere spisebord, så kan man bestille det, fortæller hun.

Priserne ligger fra 1.100 kroner for et sengebord, 1.500 for en bogkasse, 3.000 for et sofabord og op til 15.000 kroner for et stort spisebord. Det billigste er rustikke skærebrædter i oliebehandlet egetræ, de koster 180 kroner stykket.

- Det er lidt et familieprojekt fortæller Rune Rasmussen. For selvom det er Irina Rasmussen, der står for butikken, har både Rune Rasmussen og hans forældre hjulpet til. Og det har parrets to børn også.

Emilia på syv og Viktor på ni år har samlet de blade og nødder der bruges til udsmykning af vinduerne.


Rammer tidens trends

D'kich har også en hjemmeside, hvor de sælger møbler fra. Og at deres fysiske butik er havnet hos Punkt 1, er der en helt enkelt forklaring på.

- Det er en kæmpe hjælp for en nystartet ikke at skulle tænke på alting selv. Mange ting man ellers selv skal stå for, får jeg foræret her, fortæller Irina Rasmussen.

- Og butikken har en fast kundekreds og ligger godt, supplerer Rune Rasmussen.

Parret håber, at deres træmøbler rammer ind i tidens trend og folks smag.

Møblerne er ved at blive stillet op i butikken, og forelsker man sig i et af dem, kan man reservere det, men ikke købe det endnu.

Det kan man først fra lørdag 3. november, hvor D'kich hos Punkt 1 inviterer til åbent hus fra klokken 10-13.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce