cookie-og-privatlivspolitik
Hvis blot TO kvinder med brystkræft kan få noget ud af at læse min bog, så er mit mål nået, siger Trine Frank.
Hvis blot TO kvinder med brystkræft kan få noget ud af at læse min bog, så er mit mål nået, siger Trine Frank.
Foto: Claus Hansen

Extra Posten

Optegnelser fra Trines kræftforløb

Trine Franks bog "Kemo, kobraslanger og kontrabas" beskriver forfatterens oplevelser som patient og privatperson med brystkræft.
06. december 2018 kl. 14:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

56-årige Trine Frank bor sammen med sin mand, Klaus, i et gammelt hus i Horslundes Hovedgade, hvor der førhen har ligget en manufakturhandel. Her har ægteparret boet i 23 år og opfostret tre børn. Kreativitet og musikalitet præger hjemmet fra første indtryk, farverne er transparente og klare som i akvareller, og rundt om står og ligger musikinstrumenter, klaver, violin i kasse og kontrabas. Alt ånder overskud og livslyst.

Midt i dette liv slog et lyn ned for mindre end to år siden. Den rutinemæssige screening afslørede, at Trine havde en knude i sit ene bryst. Det var en kræftknude.

Trine blev kræftpatient, og under hele forløbet har hun skrevet dagbog, lavet opdateringer på facebook og på andre måder dokumenteret, hvordan hun oplevede livet som kræftpatient.

Disse optegnelser har hun nu samlet i en bog - en personlig beretning om at gennemgå et kræftforløb - fra de første sygdomstegn til den endelige raskmelding.

At Trine er blevet raskmeldt er en væsentlig pointe. Hun er kommet ud på den anden side, og herfra er hendes beretning.

Kobraslangen i bogens titel er et symbol på noget, som man er bange for men kan overvinde frygten for. Og kontrabassen er det instrument, Trine er gået i gang med at spille på, efter at hun er blevet raskmeldt.

- Da jeg som ung sygeplejerske læste om kræftpatienter, var det meget mørke og triste beretninger. Da jeg selv blev kræftpatient, kunne jeg ikke bruge det til noget. Jeg havde brug for en mere positiv tilgang. Det savnede jeg virkelig, og blandet andet derfor har jeg skrevet bogen, forklarer Trine Frank.

- Mange kvinder med kræft har det svært med, at de taber håret. At være skaldet er ikke særlig feminint; men det ser jeg på en anden måde. Jeg valgte at være åben og vise mig offentligt uden hår. Det var da en overvindelse. Men jeg har følt, at det var den rigtige måde at gøre det på, fortæller Trine og fortsætter:

- Jeg vil gerne bidrage med en positiv tilgang til det at have kræft. At være åben kan give en fantastisk kraft, som også kan smitte af på andre. Hvis jeg kan hjælpe blot en eller to kvinder med kræft med min bog, så er den en succes, siger Trine Frank.

Mød Trine Frank til bogsignering i Bog & Idé Nakskov fredag 7. december klokken 16-17.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her