cookie-og-privatlivspolitik
Den fantastiske garnhakker er kreeret af Anita Rolighed Nielsen.
Den fantastiske garnhakker er kreeret af Anita Rolighed Nielsen.
Foto: Privat

Extra Posten

Strikkefestival på biblioteket

I weekenden 3. og 4. november er der Garn og Tråd Festival på Nakskov Bibliotek.
19. oktober 2018 kl. 12:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Igen i år vil Nakskov Bibliotek lægge hus til en hel weekend med workshops med alt inden for garn og tråd. Det er igen en flok strikkeglade kvinder, der har stablet programmet for to spændende dage på benene.

Alle kan deltage og få noget ud af festivalen - lige fra nybegyndere i strikkepindenes og hæklenålenes univers over de let kyndige til de meget rutinerede håndarbejds-hajer.

Du kan deltage i workshops med titler som Begynder og venstrehåndstrik, Fair Isle, vævestrik og domonostrik. I andre garn- og trådkategorier kan nævnes hækling, knipling, tunesisk hækling og broderi.


Tips og råd fra håndstrikker

Om lørdagen klokken 16-18 holder håndstrikdesigner Lene Holme Samsøe foredrag.

Hun lod sig inspirere af gamle strikkebøger, da hun lavede sin forrige bog, Kærlighed på pinde. Børnestrik i stil med det fra 1940-1960'erne er nemlig igen populært, hvis opskrifterne altså opdateres. Lene vil vise billeder fra de gamle opskrifthæfter og vise hvordan, de kan omsættes til nutidig strik - blandt andet strik med bladmønstre, der er blevet Lenes varemærke.

Lene viser også strik til både børn og voksne, og hvis du medbringer pinde og garn, kan du lære et par smukke ind- og udtagninger.


Salgsboder

Der vil begge dage være flere forskellige salgsboder, der alle har relation til strikning eller andre håndarbejder med garn og tråd.

Der er ingen tilmelding på workshop, som alle er gratis at deltage i. Ingen workshop er fortløbende, så det står frit for, om man vil komme om formiddagen, om eftermiddagen, hele dagen eller begge dage. Mød bare op og vær med eller bliv inspireret!

Biblioteket vil være åbent begge dage mellem klokken 10 og 16. Alle er velkomne og det er gratis at deltage i festivalen. Dog koster det 50 kroner at overvære foredraget med Lene Holme Samsøe.


Strik en karklud

Festivalen indbyder til en karklud-konkurrence. Både strikkede og hæklede klude kan deltage i konkurrencen. For at deltage skal man have afleveret sit bidrag på Nakskov Biblioket senest 26. oktober klokken 12 - indpakket og med navn og kontaktinfo på.

Mindste mål er 20 x 20 cm, og der må gerne være mønstre og overraskelser på kludene. Karkludene deltager i forskellige kåringer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce