cookie-og-privatlivspolitik
Den travle styregruppe bag sukkerfestivalen består af Karina Lohse, NH&E, Nicklas Pedersen, turistbureauet, samt herover fra venstre: Mogens Andreasen, søfartsmuseet, Lisbeth Lyck Hansen, biblioteket, Lise Simon, turistforeningen, Torsten Elsvor, polakkasernen og Arne Andresen, sukkermuseet.
Den travle styregruppe bag sukkerfestivalen består af Karina Lohse, NH&E, Nicklas Pedersen, turistbureauet, samt herover fra venstre: Mogens Andreasen, søfartsmuseet, Lisbeth Lyck Hansen, biblioteket, Lise Simon, turistforeningen, Torsten Elsvor, polakkasernen og Arne Andresen, sukkermuseet.
Foto: LR

Extra Posten

Sukkerfest i det hvide gulds by

I efterårsferien er Nakskov ramme om en sukkerfestival for alle, der elsker søde sager og gode historier.
24. september 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Hvis ikke Nakskov skal have en sukkerfestival, hvem skal så?

Sådan lød det indlysende spørgsmål, som satte en flok lokale ildsjæle i gang med at tænke kreativt med udgangspunkt i Nakskovs inderste dna, roerne, sukkeret - "det hvide guld", som byen i flere menneskealdre har baseret sin velstand og identitet på.

- Det er flere år siden, at Karina Lohse fostrede ideen om at lave en sukkerfestival i Nakskov. Siden er vi flere, som har arbejdet på at realisere Karinas gode idé, fortæller Lise Simon og fortsætter:

- Vi troede ikke, at vi kunne nå at få en hel festival op at stå i år. For vi fik først tilsagn for ganske nylig om, at vi havde fået bevilget det beløb, som vi søgte Lolland Kommune om.

Da pengene først var der, fik man travlt - og det er faktisk lykkedes den engagerede styregruppe på ganske kort tid at koge et både spændende og varieret festivalprogram samme - med aktiviteter og events hver eneste dag i efterårsferien - fra mandag til fredag.


Andrea fra Bagedysten

Fredag 18. oktober står i kagernes tegn.

I gågaden er et tomt butikslokale, Søndergade 32, omdannet til et veritabelt kageværksted, hvor børn kan komme og dekorere cupcakes, og hvor børn og voksne kan tilmelde sig en kagekonkurrence. På dagen kommer de med deres søde sukkerkreation, og som dommer har sukkerfolket indbudt Andrea Søllested, kendt fra tv-hittet "Den store Bagedyst".


Flødeboller og polakker

De fleste af Nakskov museer deltager i festivalen, og biblioteket vil i den søde uge lægge kvadratmeter til en særudstilling fra Museum Polakkasernen ved Rødby.

På biblioteket kan børn også få lov til at fremstille deres egne flødeboller!

Om Nakskov Sukkerfestival bliver en tilbagevendende begivenhed - det vil styregruppens medlemmer ikke spå om. Blot håbe på. For mulighederne i sukker er lige så grænseløst mange, som der er sukkerkrystaller i en pose med det "hvide guld", som sælges i ethvert supermarked.

I ugen op til efterårsferien bringer Extra Posten hele programmet for Nakskov Sukkerfestival 2019.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her