cookie-og-privatlivspolitik
Dagpleje, vuggestuer og børnehaver vil i byerne fremover være samlet under én leder
Dagpleje, vuggestuer og børnehaver vil i byerne fremover være samlet under én leder
Foto: Privat

Extra Posten

Ti nye ledere i Lolland Kommune

Lolland kommunes skoler og dagtilbud skal have 10 nye ledere.
30. august 2019 kl. 12:46 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Den nye organisering af kommunens skoler og dagtilbud, som blev vedtaget før sommerferien skal give mere nærværende ledelse, mere lokal tilstedeværelse og mere selvstændighed til skolerne og dagtilbuddene.

Lederne går forrest i det arbejde, og Lolland Kommune søger lige nu ti nye ledere, som skal indgå i ledelsesteamet.

I Lolland Kommune vil der fremover være to skoler i Nakskov, en skole i Maribo, en skole i Rødby og fire landsbyskoler uden for byerne.

Dagpleje, vuggestuer og børnehaver vil i byerne være samlet under én leder, og på landet lægges dagtilbuddet sammen med skolen.

Skoler og dagtilbuds lokale forankring skal styrkes, kvaliteten skal højnes, og til at gå forrest i det spændende og udfordrende arbejde søger Lolland Kommune lige nu ti ledere til kommunens skoler og dagtilbud.

- Lederne i vores skole og dagtilbud får ligesom medarbejderne en nøglerolle. Der er ingen tvivl om, at den fornyede opmærksomhed på at decentralisere ledelsen på skolerne og i dagtilbuddene sender et tydeligt signal om ønsket om mere selvstændige skoler, vuggestuer og børnehaver, hvor ledelsen er tæt på børn, forældre og nærmiljøet, fortæller sektorchef for Skole og Dagtilbud, Espen Fossar Andersen.

Han mener kommunen går en spændende tid i møde. Hvor der skal findes balance mellem en fælles kommunal retning med plads til lokale forskelle.

De nye ledere vil få rig mulighed for at arbejde med såvel strategisk ledelse som den pædagogiske ledelse.

Stillingsopslagene kan ses på kommunes hjemmeside.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her