cookie-og-privatlivspolitik
En del af H-båds-holdet: Øverst Hans Christensen. Nederst fra venstre: Freddy Ottosen, Peter Treppendahl, Egon Petersen, Tage Henriksen, Rudi Knudsen og Erik Skjødt.
En del af H-båds-holdet: Øverst Hans Christensen. Nederst fra venstre: Freddy Ottosen, Peter Treppendahl, Egon Petersen, Tage Henriksen, Rudi Knudsen og Erik Skjødt.
Foto: Lr

Extra Posten

Tiltrængt makeover til tre sejlbåde

En flok sejlsportsfolk fra Nakskov Sejlklub har brugt vinteren på at sætte tre kapsejladsbåde i stand.
22. marts 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce
FAKTA

I en stor hal i udkanten af Nakskov har der siden september været livlig aktivitet - hen på dagen to gange om ugen.

Her har nemlig tre glasfiberbåde af H-typen været genstande for en gennemgribende istandsættelse, som medllemmer af Nakskov Seljklub har stået for.

De tre både har været i sejlklubbens eje i 25 år. Det er første gang, at de får en så grundig makeover.

- Det har kun kunnet lade sig gøre at sætte de tre både i stand, fordi 12 frivillige fra Nakskov Seljklub har lagt et stort stykke arbejde i projektet, og fordi en række lokale virksomheder har været sponsorer, fortæller Erik Skjødt, formand for H-båds-projektet i Nakskov Sejlklub.


- Det sociale samvær spiller også en stor rolle. - Det sociale samvær spiller også en stor rolle.

Hyggelige timer

Det har været hårdt arbejde vinteren igennem at sætte de tre glasfiberbåde i stand.

Utallige timer er gået med at slibe og male. Alt træværk er slebet ned og har fået lak hele ti gange - næsten som japanske lakarbejder! Alle mekaniske dele har været skilt ad, er blevet smurt og justeret. Ligeledes har alle tre både fået nyt tovværk og nye sejl.

Men alt har ikke kun været hårdt arbejde vinteren igennem med pensel, sandpapir eller oliekande i hånden.

- Det sociale samvær spiller også en stor rolle. Vi har et hyggeligt fællesskab, hvor vi nyder en øl og snakker ind imellem arbejdet, som er ganske frivilligt, fortæller Erik Skjødt.


Otte lokale sponsorer

- Det er et løft for sejlklubben, at vi nu har tre totalt istandsatte H-både, som medlemmerne frit kan bruge til kapsejlads på Fjorden, slår Erik Skjødt fast.

De otte lokale sponsorer, som har været med til at gøre projektet muligt omkring de tre H-bådes totale makeover, er Lollands Bank, Opel i Nakskov, Jack & Jones Nakskov, Meny i Nakskov, Lumbye Biler, Sejlmager Friis, Aktiv El og Effektiv Bygge- og Skadeservice.


Klar til 1. maj

Her på vej mod foråret er der stadig ting, der mangler en sidste hånd, inden de tre H-både skal i vandet om cirka en månedstid.

1. maj begynder sæsonen for kapsejling med fast sejlads hver onsdag sæsonen igennem i klubbens tre totalt renoverede H-både.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce