cookie-og-privatlivspolitik
Byggeriet af Femern Bælt-projektet som eksempelvis tunnelelementfabrikken, der her er afbildet, klarer sig udenom prisstigninger på materialer.
Byggeriet af Femern Bælt-projektet som eksempelvis tunnelelementfabrikken, der her er afbildet, klarer sig udenom prisstigninger på materialer.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Femern

Femern-projekt klarer sig udenom prisstigninger

Faste aftaler sikrer entrepenører på Femern Bælt-projektet mod prisstigninger på byggematerialer.
25. november 2021 kl. 15:20 Af Peter Levinsen Hansen

FEMERN Står man i øjeblikket og skal bygge nyt, eller på anden måde bruge byggematerialer som stål, træ og cement, bliver man i øjeblikket mødt af stigende priser både herhjemme og globalt. Ifølge fagbladet Jern & Maskinindustrien og stålanalysevirksomheden MEPS er eksempelvis prisen på varmtvalset coil stål i Danmark og Europa steget fra 3.400 kroner per ton i juli 2020 til 8.775 kroner i august i år.

På Femern Bælt-projektet, hvor man skal bruge en masse af disse materialer, sikrer fastpris-aftaler dog projektet mod disse prisstigninger.

- Vores entrepenører har været dygtige til at skaffe gode aftaler, fortæller Morten Kramer Nielsen, kommunikationschef hos Femern A/S.

- Det er jo interessant, når man skal bruge de mængder, vi skal bruge. Er der råvaremangel, kan det jo påvirke vores projekt. Men som det er nu, er det ikke noget, vi mærker noget til, fortsætter han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

Annonce

ANNONCE