Annonce
Femern

Forventer tredobling af aktivitet på Femern

Europcar har på nuværende tidspunkt samarbejde med de to entreprenørkonsortier Femern Link Contractors, FLC, og Fehmarn Belt Contractors, FBC, samt cirka 20 underleverandører til konsortierne, oplyser Eddy Ajdari, Regional Sales Manager i Region Sjælland for Europcar. Foto: Anders Knudsen

Udlejningsvirksomheden Europcar satser massivt på at være en aktiv spiller i forbindelse med byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen.

Virksomheden har etableret sig på Finlandsvej i Rødbyhavn et stenkast fra det milliardstore infrastrukturprojekt i lokaler hos Super Dæk Service.

- Vi har på nuværende tidspunkt samarbejde med de to entreprenørkonsortier Femern Link Contractors, FLC, og Fehmarn Belt Contractors, FBC, samt cirka 20 underleverandører til konsortierne, fortæller Eddy Ajdari, Regional Sales Manager i Region Sjælland for Europcar.

Ifølge Eddy Ajdari tæller Europcars nuværende engagement i Rødbyhavn et stort antal biler, varebiler og lastbiler, som fast befinder sig i området og er lejet eller leaset for en længere periode.

- Fra juli og til nu er vi gået fra ugentlige bookinger til nu daglige. Det er tydeligt at mærke, at der er åbnet op, konstaterer Eddy Ajdari, der forventer, at Europcar de kommende år vil have biler, der kommer til at køre i pendulfart mellem Kastrup Lufthavn og Rødbyhavn, samt vores nærliggende stationer.

- I den forbindelse arbejder vi med et koncept, som mest af alt kan sammenlignes med delebilskonceptet fremfor ren leje, siger han.

Han peger på, at netop fleksibiliteten er vigtig.

- For nogle af virksomhederne, der opererer i området, betyder det meget kun at leje biler i meget korte intervaller. Det betyder eksempelvis, at virksomheder kan nøjes med at leje en varebil i de få måneder behovet er der. Derfor tilbyder vi også flere forskellige muligheder, når det gælder leje, siger Eddy Ajdari, der peger på, at Europcar har mulighed for hurtig op- og nedskalering alt efter behov.

Med den nuværende aktivitet for Europcar i Rødbyhavn har man cirka fem medarbejdere ansat i Rødbyhavn, Nakskov og Næstved. I Rødbyhavn er der endnu ingen medarbejdere fast tilknyttet, da Europcar har etableret et samarbejde med SuperDæk som assisterer med udlejningen.

- Men det kan der blive på sigt. For os er aktivitetsniveauet på Femern Bælt-byggeriet fortsat stadig i den indledende fase. Men når udbuddene af de tekniske installationer falder på plads, så forventer vi, at vi fra ultimo 2023 til cirka 2028 skal have opskaleret, siger Eddy Ajdari, der blandt andet også nævner, at Europcar har fået forespørgsler på køb af biler.

- Det marked kunne vi godt have bevæget os ind i, men vi er kun interesseret i leje og leasing. Men forespørgslerne henviser vi videre til nogle af de lokale bilhandlere. På den måde oplever jeg, at vi alle samarbejder og er interesseret i at få løst de udfordringer, der opstår. Der er nok til alle, siger Eddy Ajdari.

- Det er vores målsætning, at vi tredobler antallet af biler, varebiler og lastbiler i området, hvilket der helt klart er grundlag for, slår han fast.

Ifølge Eddy Ajdari er Europcars strategi ikke at forlade Rødbyhavn, når tunnelen under Femern Bælt står færdig - såfremt der er forretningsgrundlag for det.

- Dette er ikke en midlertidig etablering i Rødbyhavn. Det er en permanent etablering blandt andet, fordi vi kan se betydelige forretningsmuligheder i Rødbyhavn efter, at tunnelen er åbnet, slår Eddy Ajdari fast med henvisning til Folketingets beslutning om, at tunnelelementfabrikken bliver permanent og skal producere betonelementer til andre kommende store infrastrukturprojekter, som eksempelvis en Kattegatforbindelse.

- Det betyder potentielt et stort behov for leje og leasing af vores biler, forudser han.

  • Europcar har på nuværende tidspunkt samarbejde med de to entreprenørkonsortier Femern Link Contractors, FLC, og Fehmarn Belt Contractors, FBC, samt cirka 20 underleverandører til konsortierne, oplyser Eddy Ajdari, Regional Sales Manager i Region Sjælland for Europcar. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier