cookie-og-privatlivspolitik
De kommende år vil der med tunnelbyggeriet blive skabt en masse erfaringer og ekspertise, som man håber at kunne indsamle til fremtiden med et videnscenter.
De kommende år vil der med tunnelbyggeriet blive skabt en masse erfaringer og ekspertise, som man håber at kunne indsamle til fremtiden med et videnscenter.
Foto: Anders Knudsen

Femern

Planer om videnscenter

Vil indsamle Femern-ekspertise i nyt videnscenter.
22. august 2021 kl. 07:15 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBYHAVN I Region Sjællands budgetforslag for det kommende år er afsat 500.000 kroner til at afsøge muligheder og videreudvikle idéen om et videnscenter, som kan tage udspring i Femern-byggeriet.

Videnscenteret, der stadig er i idéfasen hos Region Sjælland, skal kunne samle noget af den bygge-ekspertise, som bliver genereret og udviklet i løbet af det store tunnelbyggeri og på den kommende tunnelelementfabrik.

Allerede nu har man oplevet interesse fra blandt andet universiteterne DTU og RUC og erhvervsorganisationer, forklarer regional udviklingsdirektør i Region Sjælland, Carsten Krabbe. Og de to universiteters plan om etablering af et residential college, hvor studerende og forskere tilbydes bolig- og studieophold i kortere eller længere perioder, eksempelvis i forbindelse med kandidatprojekter og ph.d.-forløb, vil blive en central del af projektet.

Præcist hvordan, et nyt videnscenter skal finansieres, er fortsat et åbent spørgsmål. Den halve million, der er afsat i næste års budgetforslag, vil blive brugt til at udarbejde en rapport med en samlet plan for, hvordan et sådant forskningssamarbejde kan skrues sammen. Rapporten vil kunne bruges til at skyde arbejdet med et videnscenter i gang. Det er håbet at kunne etablere centret indenfor et par år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

Annonce

ANNONCE