cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Femern

Søværnet sender advarsel til lystsejlere ved Femern-byggeriet

Søværnets Overvågningsenhed har haft travlt i juli med at afvise lystsejlere, der kommer for tæt på arbejdsområderne ud for Rødbyhavn.
29. juli 2021 kl. 12:40 Af Jakob Poulsen

De seneste måneder er der for alvor kommet gang i forberedelserne til byggeriet af Femern Bælt-tunnelen mellem Rødbyhavn og Puttgarden.

Der bliver blandt andet arbejdet intenst i farvandet ud for kysten ved Rødbyhavn. Men det har de seneste uger givet Søværnets Overvågningsenhed, som overvåger området, mere end rigeligt at se til, fordi mange lystsejlere uden at være klar over det kommer for tæt på arbejdsområderne.

Og nu har problemet nået et omfang, der er så stort, at Forsvarskommandoen har valgt at udsende en pressemeddelelse for at advare lystsejlerne og opfordre dem til at planlægge deres sejlads i området bedre.

Ifølge pressemeddelelsen har Søværnets Overvågningsenhed i løbet af de første tre uger af juli måttet rykke ud 10-15 gange i døgnet i gennemsnit til lystfartøjer, som var på vej henimod eller allerede var nået indenfor de afmærkede arbejdsområder i Femern Bælt.

- Sejlads i arbejdsområderne kan få alvorlige konsekvenser for både lystsejlerens sikkerhed og arbejdet under havoverfladen, lyder advarslen i pressemeddelelsen fra Forsvarskommandoen, og Niels Jacob Mygind, der er souschef ved Vessel Traffic Service (VTS) Femern, uddyber:

Annonce

- Der er ikke meget at se i overfladen, men et skib, der graver, kan have flere ankre ude for at ligge fast. Og det flytter sig altså ikke lige, fordi der kommer en uopmærksom sejler.
- Problemet er, at lystesejlerne tilsyneladende ikke har opdateret sejladsinformation og derfor ikke er klar over, hvor arbejdsområderne befinder sig. Og at de heller ikke i tilstrækkelig grad er opmærksomme på bøjerne, der markerer de lukkede arbejdsområder, forklarer han.

Vigtigheden af opdateret sejladsinformation bliver ikke mindre i de kommende år, da arbejdsområderne ifølge pressemeddelelsen kommer til at flytte sig i takt med, at tunnelbyggeriet skrider frem.

Arbejdsområderne er markeret med bøjer, og Niels Jacob Mygind og Søværnet har en klar opfordring til de lystsejlere, der planlægger at lægge ruten forbi Femern Bælt.
- Man skal forberede sig inden sin sejlads i området, være opmærksom på afmærkningerne og holde sig på god afstand af arbejdsområderne, lyder det.

Sejlerne kan finde mere information i denne folder (KLIK HER) og på Søfartsstyrelsens hjemmeside (KLIK HER).KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

Annonce

ANNONCE