cookie-og-privatlivspolitik
Ansatte ved auktionshuset Christie's fremviser oliemaleriet, som Winston Churchill lavede under et besøg i Marokko i 1943.  Motivet er Koutoubia-moskeen i Marrakesh ved solnedgang.
Ansatte ved auktionshuset Christie's fremviser oliemaleriet, som Winston Churchill lavede under et besøg i Marokko i 1943. Motivet er Koutoubia-moskeen i Marrakesh ved solnedgang.
Foto: Frank Augstein/Ritzau Scanpix

Gossip

Churchill-maleri ejet af Hollywood-stjerne solgt for millioner

Et landskabsmaler lavet af Winston Churchill i Marokko i 1943 er solgt på auktion for over 60 millioner kroner.
01. marts 2021 kl. 23:11 Af Ritzau

Et landskabsmaleri lavet af Winston Churchill, briternes premierminister under anden verdenskrig, er solgt for 7,0 millioner pund på en auktion mandag i London.

Beløbet, der ikke inkluderer auktionshusets kommission, ligger langt over auktionshuset Christie's forhåndsvurdering.

Desuden overgår det den hidtidige rekord for et Churchill-maleri på cirka 1,8 millioner pund.

Maleriet blev lavet under et besøg i Marokko i 1943 og derefter foræret til USA's daværende præsident, Franklin Roosevelt, som en fødselsdagsgave.

Churchill fandt penslerne frem efter den såkaldte Casablanca-konference i Marokko i januar 1943, hvor han sammen med Roosevelt planlagde, hvordan de to krigsmagter sammen med sine allierede skulle besejre Nazityskland.

Annonce

Efter konferencen i Casablanca rejste de to ledere videre til Marrakesh, fordi Churchill ønskede at vise Roosevelt byens skønhed, skriver nyhedsbureauet AP.

Maleriet blev solgt af Roosevelts søn kort efter præsidentens død i 1945, og det havde adskillige ejere, før Hollywood-parret Angelina Jolie og Brad Pitt, købte det i 2011. Parret fik senere fra hinanden.

Christie's havde op til auktionen betegnet maleriet fra den marokkanske by Marrakesh som "Churchills mest betydningsfulde værk".

- Bortset fra dets fremtrædende herkomst, er det det eneste landskabsmaleri, han lavede under krigen, tilføjede Christie's.

Efter en "hidsig" runde af bud, hvoraf de fleste blev afgivet telefonisk, endte hammerslaget på syv millioner pund. Det svarer til 60,1 millioner kroner.

Annonce

Oliemaleriet med titlen "The Tower of the Koutoubia Mosque" havde Christie's vurderet til mellem 1,5 og 2,5 millioner pund.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE