cookie-og-privatlivspolitik
Dronning Margrethe under sit besøg på Færøerne mandag. Efter planen skulle turen efterfølgende have gået til Grønland, men det tillader coronasituationen altså ikke.
Dronning Margrethe under sit besøg på Færøerne mandag. Efter planen skulle turen efterfølgende have gået til Grønland, men det tillader coronasituationen altså ikke.
Foto: Hanne Juul/Ritzau Scanpix

Gossip

Corona udsætter dronningens besøg i Grønland

Smittesituationen i Grønland betyder, at landsstyret har anmodet om, at dronningens besøg udsættes.
20. juli 2021 kl. 14:04 Af Ritzau

Dronning Margrethes besøg i Grønland, som skulle have fundet sted fra 24. juli til 5. august, udsættes som følge af coronasituationen i landet.

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Hvornår besøget udsættes til, fremgår ikke.

Det er formanden for Grønlands landsstyre, Múte B. Egede, der under henvisning til smittesituationen har anmodet om, at dronningens besøg udsættes.

- Dronningen har udtrykt forståelse for, at det har været nødvendigt at udsætte besøget i Grønland, men ser frem til, at det kan gennemføres på et senere tidspunkt, hedder det i pressemeddelelsen.

Annonce

Grønland har inden for den seneste uge været ramt af flere smitteudbrud. Det har medført flere restriktioner i landet, som ellers i store træk er gået igennem pandemien med få smittetilfælde.

Som følge af coronasituationen er det fra tirsdag udelukkende personer, som har fået mindst et vaccinestik, der må benytte offentlig transport i Grønland.

Det fortalte landsstyreformand Múte B. Egede på et pressemøde mandag. Der er 29 aktivt smittede i Grønland. Smitteantallet har ikke været højere i Grønland under coronapandemien.

Der er et forsamlingsforbud på 20 personer i Grønland. Det gælder som udgangspunkt frem til udgangen af juli.

Dronning Margrethe har de seneste dage været på officielt besøg på Færøerne, før hun vendte retur til Amalienborg mandag.

Annonce

Hun ankom mod sædvanen med fly til Færøerne, fordi kongeskibet "Dannebrog", som hun efter planen skulle have rejst med, havde motorproblemer.

Det stod på forhånd klart, at skibet heller ikke ville blive klar til at sejle dronningen til Grønland.

Dannebrog tjener som officiel og privat residens for dronningen samt øvrige medlemmer af den kongelige familie, når de er på sommertogt i hjemlige farvande eller på oversøiske officielle besøg.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE