cookie-og-privatlivspolitik
Skuespilleren Andreas Jessen springer ud i dramady-genren i den nye Discovery-serie "Fixer". - Det var en lidt ny genre, som jeg ikke på den måde har arbejdet så meget i før, hvilket jeg også synes gjorde det interessant at prøve kræfter med.
Det var også lidt angstprovokerende, for nu skal det være sjovt. Så sagde min kæreste og flere af mine venner: "Du er jo sjov. Det skal du stole på", fortæller Andreas Jessen. (Arkivfoto).

3

Billeder

Skuespilleren Andreas Jessen springer ud i dramady-genren i den nye Discovery-serie "Fixer". - Det var en lidt ny genre, som jeg ikke på den måde har arbejdet så meget i før, hvilket jeg også synes gjorde det interessant at prøve kræfter med. Det var også lidt angstprovokerende, for nu skal det være sjovt. Så sagde min kæreste og flere af mine venner: "Du er jo sjov. Det skal du stole på", fortæller Andreas Jessen. (Arkivfoto).
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Gossip

Dansk stjerneskud efter pause: Gnisten blev tændt

For den serieaktuelle skuespiller Andreas Jessen var det sundt for at give sig tid til at mærke efter, hvad der var den rigtige vej for ham.
28. november 2021 kl. 08:00 Af Ritzau

Da Toke får rådet om at fokusere på andres problemer i stedet for at drukne i sine egne, bringer beslutningen ham på kollisionskurs med både kæresten, moralen og loven i Discoverys nye komediedrama, "Fixer", som har Andreas Jessen i hovedrollen.

Toke er tilsyneladende så ferm til at fikse andres problemer, at han gør det til en levevej.

- Jeg grinte, da jeg læste manuskriptet, og det er et meget godt tegn. Samtidig er det en genre, jeg ikke har arbejdet så meget i før, hvilket gjorde det interessant at prøve kræfter med, siger Andreas Jessen.

- Det var også lidt angstprovokerende. Men så sagde min kæreste og flere af mine venner: "Du ér sjov. Det skal du bare stole på".

Mens Toke befinder sig godt i nuet, presser alle andre på, for at han skal finde en retning i livet.

Annonce

For når man er i slut-20'erne og start-30'erne, skal man da vide, hvad man vil. Men hvilken vej skal man gå, når kompasset - ligesom hovedet - snurrer rundt og rundt?

- Personligt føler jeg, at jeg er et sted i mit liv, hvor jeg er lidt længere fremme end Toke og har lidt mere retning. Men jeg kunne trække på nogle af de erfaringer, jeg selv gjorde mig i starten af 20'erne, siger han.

- Jeg fandt også først ud af rigtigt, hvad jeg skulle, da jeg var 23 eller sådan noget.

Andreas Jessen begyndte som barneskuespiller med roller i blandt andet "Rejseholdet" og "Monas verden".

Dengang var det bare sjovt og spændende og ikke noget, han havde tænkt på som en professionel karrierevej.

Annonce

Der var også en periode, hvor han bevidst trak sig lidt fra det.

- Da jeg var 16-17 år, var jeg lidt træt af det i virkeligheden, og jeg skulle lige have lov til at køre på skateboard og sådan nogle ting i stedet, fortæller han.

- Da jeg blev færdig på gymnasiet, var jeg ude i, om jeg skulle på Arkitektskolen eller Designskolen og bruge mine kreative kræfter i den retning. Men da jeg ikke kom ind, tror jeg, universet fortalte mig, at jeg skulle noget andet.

Samtidig begyndte Andreas Jessen at vende tilbage til skuespillet med roller i julekalenderen "Ludvig & Julemanden" og i besættelsesdramaet "Hvidstengruppen".

Og da han mærkede, at han måske ligefrem kunne leve af det, søgte han ind på skuespilleruddannelsen. Men han havde bestemt ikke regnet med at komme ind, hvor paradoksalt det måske lyder.

Annonce

- Jeg havde fået tudet ørerne fulde med, at det ikke betyder noget, om man har erfaring eller ej. Det synes jeg faktisk, er ret prisværdigt. Så jeg følte på ingen måde, at jeg havde et forspring. Tværtimod nærmest.

- Mange af dem, der søgte ind, havde gået på teaterhøjskoler og sådan noget, og på det tidspunkt havde jeg ikke spillet teater i ti år. Så jeg følte ikke, at det var helt oplagt. Men jeg kunne godt mærke, at der blev tændt en gnist, da jeg var i processen. Så gik jeg all in, fortæller han.

Andreas Jessen blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 2016 og kan fejre femårsjubilæum i år.

Samtidig kan han med "Fixer" markere sin tredje seriehovedrolle efter "Mercur" og "Alfa" - hvor han i øvrigt spillede over for sin celebre storebror, Sebastian Jessen.

- Jeg har stadig masser af ambitioner, som rækker ud over der, jeg er nu. Selv om skuespilfaget også kan være usikkert og lidt for spændende nogle gange, er det også noget af det, jeg i virkeligheden godt kan lide, siger han.

Annonce

- Jeg kan vildt godt lide at arbejde fra projekt til projekt. Men det handler også om at bruge sin tid på ting, der giver mening, når der ikke lige er noget. Jeg har lige renoveret min lejlighed, og så lægger jeg stemmer til tegnefilm. Jeg trives enormt godt i den omskiftelige tilværelse.

Men det kræver noget af omgivelserne - både i fiktionens og i virkelighedens verden. Men mens Toke i "Fixer" kommer i karambolage med kæresten, så har Andreas Jessen helt styr på baglandet, som består af kæresten Cecilie Heide og hans syvårige søn Tristan, som han har fra et tidligere forhold.

- Det er altid en forventningsafstemning. Når man vælger at leve sit liv sammen, gør man det på godt og ondt. Selvfølgelig er alle parforhold et kompromis til en vis grad. Essensen handler om at kunne lave det, man elsker, og finde en fælles vej i det, siger han og fortsætter:

- Når min kæreste vælger at leve sammen med mig, så lever hun også sammen med en, som ikke har faste arbejdstider, og nogle perioder også er væk på optagelser.

I andre perioder er han så meget hjemme, og det bringer balance i et ellers omskifteligt liv.

Annonce

- Der er en nogenlunde fast ordning med Tristan. Men det er klart, at den skal altid kunne tages op til revision. Så mig og hans mor plejer at planlægge to-tre måneder frem og tager den ellers løbende, hvis der kommer noget, fortæller Andreas Jessen.

- Min egen mor, som jo har to sønner, som er skuespillere, kan nogle gange have lidt svært ved at planlægge familieferier langt ude i fremtiden. Men hun har heldigvis et dejligt sommerhus, som det er nemt for os alle at tage ned i.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE