cookie-og-privatlivspolitik
Backstage under Miss Danmark finalen i Cirkusbygningen i København, onsdag den 12. september 2018. (arkivfoto)
Backstage under Miss Danmark finalen i Cirkusbygningen i København, onsdag den 12. september 2018. (arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Gossip

Miss Danmark 2018 er blevet frataget sin titel

Brud på tillidsforhold og forpligtelser koster Tara Jensen titlen som Miss Danmark 2018, oplyser organisation.
09. maj 2019 kl. 15:07

Annonce

Tara Jensen repræsenterede i december Danmark i Miss World-finalen 2018. Nu er hun blevet frataget sin titel som Miss Danmark 2018.

Det skriver organisationen Miss Denmark i en pressemeddelelse.

Organisationen begrunder beslutningen med, at Tara Jensen har brudt tillidsforholdet og sine forpligtelser i forbindelse med titlen.

- Eftersom Tara Jensen har opført sig fuldstændigt i strid med de vilkår, der gælder for Miss Danmark og Miss World, og dermed brudt såvel tillidsforhold som de forpligtelser, hun i et sådant forløb skal overholde, har det desværre været nødvendigt at henvende sig til virksomhedens advokat og bede om at stævne Tara Jensen med påstand om misligholdelse og groft krænkende handlinger imod konceptet samt misbrug af titel, lyder det i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen er det ikke uddybet, hvilke tillidsforhold og forpligtelser, Tara Jensen har brudt.

Men i en tidligere udgave af opslaget på Facebook begrundes fratagelsen blandt andet med manglende fremmøde ved møder.

- Derudover valgte hun at angribe konceptet ved bl.a. at konstituere en hategruppe rettet mod flere medlemmer af Miss Danmarks mentorteam, som i den forbindelse har været udsat for hetz og mobning.

Til Ekstra Bladet erkender Tara Jensen, at der har været en SnapChat-gruppe, hvor diverse Miss Danmark-deltagere skrev kritisk om direktøren.

DR skriver, at titel-fratagelsen blev offentliggjort umiddelbart inden premieren på en kritisk radiodokumentar på DR's P1. Her fortæller Tara Jensen og andre tidligere Miss Danmark-deltagere om et miljø præget af mobning, konstante krav og social overvågning.

Direktøren i Miss Danmark, Lisa Lents, medvirker ikke i dokumentaren. Ifølge DR afviser hun i en mail til P1 Dokumentar kritikken af kontrakterne, som deltagerne tegner med Miss Danmark, og som pålægger dem ikke at ytre sig negativt om organisationen.

Ifølge DR skriver Lents blandt andet, at der er tale om en erhvervskontrakt, der er fuldt ud balanceret mellem Miss Danmark på den ene side og finalisterne på den anden.

Lisa Lents skriver i en mail til Ritzau, at Tara Jensens advokat tilbage i januar modtog et brev om tilbagelevering af Miss Danmark-kronen og fratagelsen af titlen.

Samtidig skriver hun, at Tara Jensen og hendes advokat forud for onsdagens offentliggørelse modtog et brev herom.

Lisa Lents ønsker ikke at udtale sig yderligere af hensyn til stævningen.

Tara Jensen blev oprindeligt nummer to ved Miss Danmark-konkurrencen. Men da den oprindelige vinder Louise Henriksen frasagde sig titlen, afløste Tara Jensen hende.

Derfor repræsenterede hun Danmark ved Miss World-finalen i Kina i december.

Organisationen skriver i pressemeddelelsen, at den ikke vil indsætte en substitut for Tara Jensen, fordi den internationale konkurrence er overstået.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce