cookie-og-privatlivspolitik
Sådan så det ud for 16 år siden, da Spaniens nuværende regentpar, kong Felipe og dronning Letizia, sagde "si" til hinanden. (Arkivfoto)

4

Billeder

Sådan så det ud for 16 år siden, da Spaniens nuværende regentpar, kong Felipe og dronning Letizia, sagde "si" til hinanden. (Arkivfoto)
Foto: Pool/Reuters

Gossip

Overraskede alle: Kongepar markerer bryllupsdag

De fleste blev først bekendt med den royale romance mellem Spaniens regentpar kort inden brylluppet.
22. maj 2020 kl. 07:30 Af Ritzau

Annonce

Spaniens regentpar, kong Felipe og dronning Letizia, kan fredag den 22. maj markerer sit månebryllup.

Det er præcis 16 år siden, at parret sagde "si" til hinanden i Almudena-katedralen i Spaniens hovedstad, Madrid, foran 1500 gæster.

Det lunefulde forårsvejr spillede et puds, og ceremonien blev et kvarter forsinket, fordi det stod ned i stænger, men derfra forløb vielsen som planlagt, og parret fik hinanden.

Efter vielsen kørte kronprinseparret i en Rolls-Royce gennem Madrid til Atocha-kirken, hvor brudebuketten blev lagt til minde om ofrene for terrorbomberne, der ramte morgenmyldretrafikken i Madrid 11 dage forinden.

Det kom ellers som en stor overraskelse, at kong Felipe, som på daværende tidspunkt var tronarving, havde fundet sig sin prinsesse.

For befolkningens vedkommende blev det nemlig først offentligt kendt, da parrets forlovelse blev annonceret året inden brylluppet.

Dronning Letizia blev født borgerlig, havde et forlist ægteskab bag sig og var kendt som tv-journalisten Letizia Ortiz Rocasolano, inden hun trådte ud af kirken den 22. maj 2004 som prinsesse og kommende dronning af Spanien.

Parret blev Spaniens regentpar, efter at kong Felipes far, kong Juan Carlos I, abdicerede i sommeren 2014.

Den 52-årige konge og den 47-årige dronning er forældre til tronarvingen prinsesse Leonor på 14 år og til 13-årige prinsesse Sofia.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce