cookie-og-privatlivspolitik
Rolling Stones med forsanger Mick Jagger er utilfreds med, at deres sange ofte er blevet spillet ved store møder med Donald Trump og hans tilhængere. (Arkivfoto)
Rolling Stones med forsanger Mick Jagger er utilfreds med, at deres sange ofte er blevet spillet ved store møder med Donald Trump og hans tilhængere. (Arkivfoto)
Foto: Mario Anzuoni/Reuters

Gossip

Rolling Stones truer med at sagsøge Trump

Den britiske rockgruppe mener at kunne sagsøge Trump, hvis han fortsat anvender bandets sange ved valgmøder.
28. juni 2020 kl. 06:36 Af Ritzau

Annonce

Rolling Stones truer med at sagsøge USA's præsident, Donald Trump, hvis han fortsætter med at bruge rockgruppens musik i sine politiske fremstød.

Den 74-årige Trump anvendte for nylig sangen "You Can't Always Get What You Want" under et stort vælgermøde i Tulsa i Oklahoma.

Siden 2016 har det britiske rockband klaget over, at Trump anvendte gruppens numre, men uden held.

Ved Trumps indsættelse som præsident i januar 2017 blev "Heart of Stone" spillet. Men efter fire års resultatløse anstrengelser øger Rolling Stones nu presset på Trump.

Bandet, inklusive frontfiguren Mick Jagger og guitaristen Keith Richards, har sammen med amerikanske BMI, som varetager musikere og andre kunstneres rettigheder, fundet en metode, hvorpå de kan sagsøge Trump for brud på musikrettigheder.

- Det kan være sidste gang, at Trump anvender nogen som helst sange af Jagger/Richards under sine valgkampagner. Hvis Donald Trump fortsætter, vil han blive sagsøgt, udtaler gruppen lørdag til det amerikanske magasin Rolling Stone.

Adskillige andre musikere, deriblandt den afdøde Tom Petty og Neil Young, har kritiseret Trump for at bruge deres musik og forsøgt at få ham til at stoppe med det.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce