cookie-og-privatlivspolitik
Engelske Suede med forsanger Brett Anderson gav fredag koncert på Bøgescenen til Smukfest. Hvorvidt det var en vellykket koncert, splitter anmelderne.
Engelske Suede med forsanger Brett Anderson gav fredag koncert på Bøgescenen til Smukfest. Hvorvidt det var en vellykket koncert, splitter anmelderne.
Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Gossip

Sløjt publikum eller sløj stemme: Suede splitter anmeldere

Anmeldelserne fra Suedes koncert på Smukfest stritter i forskellige retninger.
10. august 2019 kl. 08:12 Af /ritzau/

Annonce

Det britiske rockband Suede spillede fredag en koncert på Smukfest i Skanderborg, hvor anmelderne ikke kan blive enige om, hvorvidt det var publikum eller forsanger Brett Andersons stemme, der efterlod mest at ønske.

Jyllands-Postens Kasper Schütt-Jensen giver Suede tre ud af seks stjerner og giver Brett Andersons stemme skylden for en svingende præstation.

- Fredag aften virkede han (Brett Anderson, red.) atter tændt. Indtil han begyndte at synge og opdagede, at stemmen ikke ville, som han ville, skriver anmelderen.

- Han sprang utallige tekstbidder over, talte i stedet for at synge, kylede demonstrativt mikrofonen i gulvet og gav sig så til at kravle rundt på alle fire.

- "Kom nu," skreg han igen igen - i håbet på hjælp fra publikum.

- "Jeg kan ikke fucking høre jer."

Selv om Jyllands-Postens anmelder medgiver, at forsangerens stemme kom igen på enkelte numre, konstaterer han, at der aldrig kom "noget egentlig flow" i koncerten.

Modsat fik Suedes koncert fredag aften musikmagasinet Gaffas anmelder over i de søde toner. Anmelder Ole Rosenstand Svidt giver fem stjerner og undrer sig over, at publikum ikke i højere grad belønnede bandet for dets indsats.

- Hvordan skal man så vurdere en koncert, hvor bandet var veloplagt, men publikum overraskende afventende, skriver han.

- Ja, jeg må indrømme, at jeg var særdeles godt underholdt, og derfor skal den beherskede respons ikke trække ned.

- Det skal da også siges, at der ikke var mange i skoven, der udvandrede, så måske er Suede bare blevet et lytte-orkester, og deres fans blevet for gamle til helt at kaste hæmningerne?

Han medgiver, at der var dele af forsanger Brett Andersons "højeste toner", der ikke sad i skabet. Det tilskriver anmelderen dog forsangerens megen aktivitet på scenen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

AF: SIMON HAMPE SØRENSEN

Dannebrog og… 17. januar 2020 kl. 15.58

AF: POUL HANSEN

At tænke sig... 15. januar 2020 kl. 22.27

AF: JOHN WENNERWALD

Flere høreapparater i år 12. januar 2020 kl. 21.27

AF: JOHN WENNERWALD

Børnenes fremtid 05. januar 2020 kl. 17.30

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Det er da en god start 03. januar 2020 kl. 12.44

Annonce