cookie-og-privatlivspolitik
Niels Gottlieb præsenterer her en af de mange plancher, der giver viden om både den nye og nuværende Storstrømsbro.

3

Billeder

Niels Gottlieb præsenterer her en af de mange plancher, der giver viden om både den nye og nuværende Storstrømsbro.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Bliv klog på den nye Storstrømsbro

Besøgscentret på Masnedø informerer om alt, hvad der er værd at vide om den nye Storstrømsbro og får også det historiske aspekt med.
30. september 2019 kl. 08:10 Af Henning Kørvel

Annonce

MASNEDØ Hvis du lider af højdeskræk, så skal du ikke gøre det. Hvis du derimod nyder suset i maveregionen, når sanserne bliver pirret, så skal du stige op på toppen af pylonen med tredimensionel teknik på besøgscentret for byggeriet af den nye Storstrømsbro på Masnedø. Her får du 37 meter oppe den ultimative oplevelse af den nye Storstrømsbro i et perspektiv, som det ellers kun er trækkende fugle forundt.


Vil gerne informere

Besøgscentret, der blev indviet 21. september under medvirken af transportminister Benny Engelbrecht (S), er indrettet i den tidligere varmecentral, der leverede varme til det 120.000 kvadratmeter store drivhuskompleks, som har måttet vige pladsen for brobyggepladsen. Og den moderne fortælleteknik klæder besøgende godt på om afløseren for den nuværende Storstrømsbro fra 1937, som Kong Christian X indviede 26. september det år.

- Vi vil gerne fortælle alt, hvad der er at fortælle om brobyggeriet, og udstillingen er indrettet som selvforklarende. Med den vil vi gerne henvende os til den brede offentlighed, skoleklasser og naboer til brobyggeriet, siger Niels Gottlieb, der er Vejdirektoratets projektchef.

På plancher informeres detaljeret om byggeriet af den godt fire kilometer lange nye bro, der fremskrives i en model, og det detaljeres, at der til broen medgår 45 bropiller, der placeres med 80 meters mellemrum på bunden af Storstrømmen på distancen imellem Nordfalster og Sjællandssiden på Masnedø.

Udstillingen fokuserer også på de arkæologiske fund, der blev gjort i Storstrømmen i 2016. Og besøgende får den information, at et træhåndtag, som blev fundet, stammer fra Erik Klippings tid mellem 1250 og 1260.

- Udstillingen kan suppleres, og dele af den skiftes ud, siger Niels Gottlieb og vægter, at besøgscentret har indrettet en skolestue til særlige præsentationer af brobyggeriet. Til den ende er entreprenøren i kontakt med skolesystemet i Vordingborg og Guldborgsund kommuner.


Med og uden guide

Besøgscentret har åbent alle hverdage og den første lørdag i måneden fra klokken 10-15. På lørdage og mandage står en guide til besøgendes rådighed, mens besøgende på de øvrige åbningsdage selv må gå på opdagelse i brobyggeriet, der ventes at versere frem til 2023.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce