cookie-og-privatlivspolitik
Et klart budskab på valgplakater op mod kommunalvalget i november fra Dansk Folkepartis Bob Richard Nielsen.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Guldborgsund

Bob siger ikke mere stop

Formand vil ikke stå i vejen for religiøs beklædning i ældreplejen.
13. januar 2022 kl. 14:27 Af Birgitte Grønning

GULDBORGSUND - Ingen religiøs beklædning på job i kommunen.

Sådan lød budskabet fra lygtepælene fra DF'eren Bob Richard Nielsen inden kommunalvalget i november.

Nu er han valgt til byrådet og formand for ældre- og omsorgsudvalget. Dermed står han i spidsen for cirka 1.100 ansatte i kommunens ældrepleje, hvoraf en del går klædt med muslimsk tørklæde eller andre religiøse beklædningsgenstande.

Får de ansatte på kommunens plejehjem nu vrøvl med formanden, hvis de møder med kalot, fez eller dagmarkors?

Og hvordan forestiller Bob Richard Nielsen sig at knække koden til rekruttering af de så eftertragtede nye medarbejdere i ældreplejen, hvis han vil frasortere alle, der bærer et symbol på deres religion synligt, når de går på arbejde?

Annonce

Der bliver ingen vrøvl eller frasortering, forsikrer politikeren.

- Jeg skal overhovedet ikke blande mig i hvem, der ansættes i ældreplejen. Min opgave er at hjælpe, ikke at stå i vejen for forvaltningen. Men jeg har en holdning. Jeg vil gerne have, at vi bliver ved med at hylde vores sekulære samfund ved ikke at være religiøse, når vi er i en offentlig stilling. Det ærgrer mig, at vi giver los på det sekulære. For mig er det den forkerte vej at gå. Det er min holdning, og den vil jeg have til evig tid. Havde jeg 15 mandater i byrådssalen, der var enige med mig, ville jeg tage det op. Men det har jeg ikke, og jeg kommer aldrig igennem med det, forklarer Bob Richard Nielsen, der kalder sin valgplakat drønprovokerende.

- Den har sikkert frastødt flere, end den har tiltrukket. Mange har set den som poppet, useriøs og grænseoverskridende. Det er ikke en gratis plakat at hænge op, konstaterer Bob Richard Nielsen.

Det lyder næsten som om, du har fortrudt den plakat?

- Nej, det har jeg ikke. Den fortæller, hvem jeg er og om de værdier, jeg har. Jeg er ikke bange for at sætte mig selv i spil og fortælle, hvad jeg står for.

Annonce

Hos FOA Guldborgsund har formand Bodil Marker ikke tal på, hvor mange af hendes medlemmer, der er offentligt ansat og går med religiøs beklædning.

- Det er jo slet ikke noget, man går op i, og det har ingen indflydelse på, hvordan de ansatte passer deres arbejde. Nogle har et tørklæde på, rødt hår, en perle i næsen eller et kors om halsen, og det er ikke et problem. For mig lyder det som en meget gammeldags og ikke særlig klog holdning, han har. Vi har så kæmpestore rekrutteringsproblemer, at han hellere skulle passe godt på alle de ansatte, kommunen har, og tale pænt om dem. Vi får brug for alle til at løfte opgaven med de flere og flere ældre i samfundet, og de må klæde sig præcis, som de har lyst, mener Bodil Marker og tilføjer:

- Bob Richard Nielsen må se at hoppe op i nutiden og indse, at der for længst er fundet fornuftige løsninger på arbejdspladserne. Og ikke blande sig i pjat.

Bodil Marker mener ikke, at valgplakaten kan skræmme potentielle ansøgere til sosu-job i kommunen væk.

- Nej, der er fornuftige kolleger, tillidsfolk og ledere, der nok skal forklare dem, hvordan virkeligheden fungerer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE