cookie-og-privatlivspolitik

Guldborgsund

Boligsalg boomer på Nordfalster

Kunderne kommer ofte nordfra og vil have natur, adgang til motorvej og fornuftige priser.
27. august 2020 kl. 21:10 Af Anne Katrine Petersen

NORD-/ØSTFALSTER Over budget og en stigning på 300 procent. Det er svaret på, hvordan det ser ud med bolighandler i den nordlige del af Guldborgsund Kommune, når man spørger to af de uafhængige ejendomsmæglere i området.

- Forskellen på Nordfalster og Sydfalster er, at køberne har hurtigere adgang til motorvej og dermed også nemt kan komme til København, siger Martin Eggers fra Multibolig i Stubbekøbing.


Falster hitter

Ejendomsmægleren åbnede kontor 20. januar i år, og efterspørgslen har været positiv. Endda så positiv, at mægleren gerne vil have flere boliger til udbud på Falster, som i hans optik er trukket fra Lolland.

- Kunderne siger, de gerne vil til Falster, men ikke Lolland. Der har Falster bare et bedre ry. Du kan stadig få boliger til fornuftige priser, cirka en halv milllion billigere end Sydsjælland, og på Nordfalster få du både åbne vidder, skov og strand, forklarer Martin Eggers.


Efterspørgsel på alt

Hos en anden uafhængig ejendomsmægler i området, Viggo Piil Pedersen, der har base i Nørre Alslev, går det også rigtig godt.

Annonce

- Vi har aldrig solgt så meget, som vi sælger nu. Sammenligner jeg med de sidste tre-fire år, er der vel en fremgang på 300 procent, og det gælder alt. Villaer i byen, store og små gårde og andelsboliger. Vi mangler lige nu alle slags ejendomme, siger han.


Mangfoldige kunder

Køberne hos Nørre Alslev Ejendomshandel er både lokale og folk nordfra. Hos kollegaen Multibolig i Stubbekøbing er de bolighungrende fortrinsvis fra området omkring Midtsjælland, Roskilde, København og nord for København.

- De går efter at få meget ejendom for pengene. På Falster ender de jo med en husleje, der svarer til 60 procent af det, de kommer fra i københavnsområdet. De skal dog nogle gange have hjælp til at se mulighederne i ejendommene, også når det kun kræver en klat maling, siger Martin Eggers.

Han fortæller, at det i den senere tid er fortrinsvis familier med mor og far i 30'erne fremfor pensionisterne, der henvender sig. Han påpeger, at folk lader til at være villige til at køre længere.

- Det forstår jeg godt. Når jeg selv skal mødes med kolleger i centrum af København, tager det ofte lige så lang tid for dem som for mig at nå ind til centrum. Forskellen er bare, at de holder i kø på motorvejen, og jeg hele tiden er i bevægelse, pointerer han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE