Annonce
Guldborgsund

Brædder: Ganske få smittede i kommunen

Borgmester John Brædder glæder sig over, at Guldborgsund Kommune hidtil ikke har været så hårdt ramt af coronavirusset, men han løfter samtidig en advarende pegefinger om ikke at begynde at tage for let på situationen. Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Borgmester John Brædder er optimistisk i forhold til en forbedring af coronasituationen, men løfter samtidig en advarende pegefinger.

GULDBORGSUND Noget tyder på, at vi går mod lysere tider i øjeblikket - ikke blot i forhold til dagenes længde, men også i forhold til udviklingen i corona-situationen i både Danmark og Region Sjælland.

I går mandag var antallet af patienter, der er indlagt på et af sygehusene i Region Sjælland på grund af covid-19, på 77. Det er det næstlaveste, siden kurven foreløbig toppede med 96 omkring månedsskiftet.

Og i Guldborgsund Kommune glæder borgmester John Brædder sig over, at det lokalt indtil videre ser ud til at være lykkes med at holde coronavirussen i skak.

- I Guldborgsund Kommune er vi så heldige, at vi har ganske få smittede. Det er faktisk sådan, at vi i øjeblikket - vi sy-ni-tretten - ikke har nogen smittede på vores plejecentre, bosteder eller blandt de mange borgere, som vi drager omsorg for og dagligt er i kontakt med i eget hjem.

- Men for, at det kan blive ved, så er alle nødt til at holde fast nu, lyder det med både optimisme og løftet pegefinger fra John Brædder.

Han opfordrer derfor til, at man fortsat tager hensyn til hinanden, også udendørs.

- Husk det nu

- Jeg har med stor glæde bemærket, at vi som borgere i Guldborgsund Kommune er rigtig dygtige til at overholde myndighedernes retningslinjer, men vi ved også, at når vejret bliver bedre, så vil vi gerne ud at købe en is og ud at stimle sammen med andre mennesker, fordi vi er socialt engagerede. Men lige nøjagtigt denne påske er vi nødt til at holde sammen, men holde afstand. Husk det nu, det er så vigtigt.

- Man kan se på statistikkerne, at der er færre indlagte, og det begynder at stabilisere sig, så vi kan håbe, at vi har nået toppen.

- Men hvis ikke, man passer på nu, så kommer der en ny top om 14 dage, og så risikerer vi at skulle lukke ned i rigtigt, rigtigt lang tid, og det har hverken vi almindelige borgere, erhvervsdrivende, uddannelsesinstitutioner eller andre glæde af.

- Vi skal have gang i Danmark igen så hurtigt som muligt til gavn for vores økonomi og til gavn for, at vi kan begynde at leve et nogenlunde normalt liv igen.

John Brædder forventer dog, at der går et stykke tid endnu, før alt er normaliseret.

Et af de steder, hvor en gradvis genåbning af samfundet kan komme på tale som noget af det første, er måske på dele af skole- og uddannelsesområdet. Og det scenarie er kommunen ved at forberede sig på, fortæller borgmesteren.

- Vi arbejder også i Guldborgsund Kommune på en gradvis genåbning, både omkring skoler, daginstitutioner og så videre. Jeg tror stadig, at der vil være et påbud om at holde afstand og undgå større forsamlinger, men bare det, at vi så småt kan begynde at starte op igen, tror jeg, vi alle sammen ser frem til. Men det lykkes kun, hvis vi står sammen, påpeger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kommunen er der endnu

Kommunen har omplaceret en del af sine medarbejdere for at kunne håndtere coronakrisen, men John Brædder understreger, at meget af det almindelige arbejde, som også fandt sted før krisen, stadig bliver udført.

- Vi er stadig til at komme i kontakt med på vores telefonnumre. Vi er blevet rigtigt gode til at arbejde hjemmefra og også være effektive i at arbejde hjemmefra. Vi har bevist, at vores byggesagsafdeling faktisk kan køre og holde erhvervslivet i gang.

- Og det er heller ikke sådan, at vi har kæmpestore sagsbunker liggende efter at have holdt lukket i tre uger. Vi er faktisk rimeligt med på diverse områder, holder Skype-møder og så videre, fortæller John Brædder.

Han ser med optimisme på tiden efter corona.

- Jeg tror, at Danmark kommer til at rykke sammen efter krisen og bliver endnu stærkere. Der er lys for enden af tunnellen, men kun hvis vi selv vil og holder fast.

Du kan høre hele interviewet med John Brædder og fungerende politidirektør Lars Harvest ved at KLIKKE HER.

  • Borgmester John Brædder glæder sig over, at Guldborgsund Kommune hidtil ikke har været så hårdt ramt af coronavirusset, men han løfter samtidig en advarende pegefinger om ikke at begynde at tage for let på situationen. Foto: Ingrid Riis, arkivfoto
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier