cookie-og-privatlivspolitik
I over et år har naboerne og borgere i Nykøbing generelt måttet kigge på stilladser og en delvist nedrevet bygning på Jernbanegade.

2

Billeder

I over et år har naboerne og borgere i Nykøbing generelt måttet kigge på stilladser og en delvist nedrevet bygning på Jernbanegade.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Brandgrund er klar til nye ejere

Ejerne af Østerport Fysioterapi overdrager klinikken til nye hænder.
20. september 2019 kl. 15:50 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING På Jernbanegade er brandtomten nu - stort set - fjernet, og grunden vil inden længe blive sat til salg.

Grundens tidligere ejer, Steen Schipstad, har fundet et nyt lokale til sin fysioterapiklinik på Skovboulevarden 3.

- Efter branden fandt vi et midlertidigt lokale på Skovboulevarden 1, og ejeren, der også lå inde med nummer 3, har siden spurgt, om vi ville overtage lokalerne. Det ville give god mening, for ellers skulle vi vente på genopbygningen af en ny klinik på Jernbanegade, forklarer han.

- I vores nye klinik har vi fået mere plads til træningsfaciliteter, ligesom vi kan tilbyde træning, efter at personalet er taget hjem.

Men han og hans kone har på samme tid truffet en anden stor beslutning. Allerede inden branden talte de om at afhænde klinikken, og det er lykkedes at finde en køber.

Fysiodanmark har klinikker over hele landet, blandt andet i Maribo, men virksomheden har ikke kunnet dække området mellem Nykøbing og Vordingborg.

Det kan den fra 1. oktober, hvor klinikken overtages.

For Steen Schipstad er det stort både at sælge en hel grund på Jernbanegade og sin virksomhed, men det er sket på et godt tidspunkt, forklarer han.

- Det at sælge sin virksomhed er en tanke, der opstår, når man kommer op i en vis alder. Vi vil stadig være ansatte i klinikken, og vi har tænkt os at arbejde nogle år endnu. Men det er en lettelse, at vi ikke længere skal stå for lønninger og regnskab, kontakten med forskellige myndigheder, og hvad der ellers følger med. Det tages der hånd om af en virksomhed, der i forvejen er godt kørende.

At Fysiodanmark overtager klinikken kan samtidig give nogle flere muligheder for de besøgende. Hvad det specifikt kan være, kan han ikke udtale sig om i detaljer. Men der er mulighed for at tale med de nye ejere ved en reception på Skovboulevarden 3 fredag 27. september. Det er muligt at komme forbi fra klokken 14.00-16.00.


Lettere forurenet grund

Selve grunden på Jernbanegade er - ligesom mange andre grunde i en by - lettere forurenet efter engang at have dannet fundament for et vaskeri. Derfor kan man ikke få tilladelse til at opføre en skole eller daginstitution på grunden.

Til gengæld må man gerne bygge noget, der minder om det forhenværende: som et butikslokale i stueplan og lejligheder ovenover. Det eneste krav er, at der skal indarbejdes en sti fra Jernbanegade til Højbrogade.

Det har også vist sig, at den nu nedbrændte bygning var bevaringsværdig. Hvorfor, er Steen Shipstad også nysgerrig efter at vide.

Der har tidligere været en maskinhandel med salg af traktorer og selvbindere. Siden blev ejendommen overbygget, og man lavede et butikscenter, oplyser han.

- Bygningen må have givet udtryk for noget helt specielt fra århundredeskiftet. Dengang var Jernbanegade en førende del af bymidten, fordi stationen lå for enden af vejen. Men så flyttede man stationen, og det gav en anden indgang til byen. De store banker og hoteller lukkede, og det havde konsekvenser for gaden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce