cookie-og-privatlivspolitik
Udstykningen Egehegnet ligger vest for det gamle Sundby og lige ved siden af den grund, Sundbys nye folkeskole bygges på.

10

Billeder

Udstykningen Egehegnet ligger vest for det gamle Sundby og lige ved siden af den grund, Sundbys nye folkeskole bygges på.
Foto: Google Maps

Guldborgsund

Der er kommet gang i Egehegnet

- En overvejende del af køberne er børnefamilier, og cirka en tredjedel kommer fra København, fortæller sælger.
21. februar 2021 kl. 07:29 Af Birgitte Grønning

Annonce

SUNDBY Jesper Bonde (29) og Stephanie Toor (28) venter på boreprøver på den grund, de netop har købt i Sundby. Parret glæder sig til at bygge 170 kvadratmeter hjem på Egehegnet til deres kommende familie.

Bag sig lægger de 98 kvadratmeter på 5. sal i Ørestaden på Amager, og dermed er Jesper og Stephanie en del af en trend, der har fået øje på udstykningen ved Hamborgskoven.

- En overvejende del af køberne er børnefamilier, og cirka en tredjedel kommer fra København, fortæller godsforvalter Poul Schreiner fra Det Classenske Fideicommis, som sælger grundende via Danbolig.

Det har taget tid at få hul på salget af de 88 grunde, men nu er proppen røget af ketchupflasken. Startskuddet lød, da Guldborgsund Kommune i 2019 besluttede, at en ny skole skal ligge i Egehegnets baghave. Og med et by-boligmarked i vækst er der især i de seneste tre-fire måneder solgt mange grunde.

- Vi har 16 tilbage, der ikke enten er reserveret eller solgt, oplyser Poul Schreiner.

Annonce

Stephanie Toor og Jesper Bonde glæder sig til at komme ned på jorden til skov, stilhed og god plads. Han er opvokset i Sundby og har ikke haft svært ved at overtale sin svenske kæreste til at søge sydpå.

- Vi vil give vores kommende børn den samme tryghed, som jeg voksede op i. Hvor man kan lade børn cykle og spille fodbold på vejen, fortæller Jesper Bonde.

Han arbejder som account manager, og Stephanie Toor som sustainability executive. To fleksible job i København, der tillader hjemmearbejde og pendling, som ikke skræmmer parret.

31 af de 88 grunde på Egehegnet var indtil for nylig reserveret til Domea, der med accept fra Guldborgsund Kommune ville bygge almennyttige boliger. Den plan er skrinlagt, og Poul Schreiner er i overvejelser om andre muligheder.

- Inden for kort tid afgør vi, om vi i samarbejde med en partner bygger selv, eller vi udbyder grundene til salg for flere parcelhuse. Er der et kommercielt aspekt for os, er det naturligvis tillokkende. Markedet er godt nu, men hvordan ser det ud om et år? skitserer Poul Schreiner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE