cookie-og-privatlivspolitik
Med refleksvest og cykelhjelm er børnene mere sikre på vejene i de mørke måneder.

11

Billeder

Med refleksvest og cykelhjelm er børnene mere sikre på vejene i de mørke måneder.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Det handler om sikkerhed

BILLEDSERIE: Børnenes Trafikskole rykkede ind på Lilletorv.
28. oktober 2019 kl. 18:40 Af Andreas Johansen

NYKØBING Hoppeborge, en oppustelig cykelbane og ikke mindst chancen for at vinde cykelhjelme til hele klassen var opskriften på en succes på Lilletorv lørdag formiddag.

Børnenes Trafikskole havde i løbet af den forgangne uge besøgt alle 14 kommunale skoler i Guldborgsund Kommune for at lære de mindste elever noget om sikkerhed i trafikken, især når man er på cykel, og det kulminerede med et velbesøgt arrangement på Lilletorv.

- Nu har vi været ude på alle skolerne for at lære børnene noget, men vi vil i høj grad også have mor og far med - det får vi her. Vi trækker også lod om en vinder af cykelhjelme til hele klassen, blandt alle de elever, der har afleveret et papir, der viser, at de har gennemgået deres egen cykel, så den er i ordentlig stand, fortæller ejer af Børnenes Trafikskole, Carsten Winther.

Ideen og planlægningen, der ligger til grund for den store trafikindsats for de mindste i kommunen, ligger hos Pernille Tuxen.

Hun har siddet med trådene til både Børnenes Trafikskole og handelsstandsforeningen Vores Nykøbing, der alle har spillet en rolle i at få trafikundervisningen ud på skolerne.

Annonce

- Det har været en succes hele vejen rundt. Vi har fået positive tilbagemeldinger fra de 14 skoler, og vi er rigtig glade for den opbakning, vi har fået fra dem og Vores Nykøbing, fortæller Pernille Tuxen.

Med succesen i frisk erindring er der allerede lagt i støbeskeen til endnu mere trafiksikkerhedsundervisning næste år.

- I denne omgang har Børnenes Trafikskole kun været ude på skolerne i et par timer ad gangen. Men i virkeligheden har de tilrettelagt det sådan, at deres undervisning varer en hel skoledag - så med de fine tilbagemeldinger, vi har fået fra skolerne, ville det da være oplagt at udvide projektet næste år, fastslår Pernille Tuxen.

Og opbakningen var ikke til at tage fejl af. Allerede før klokken 11, hvor trafikskolen officielt åbnede, stod de første børn klar med cykler og ikke mindst cykelhjelme på, klar til at køre en runde eller to i manøvrebanen.

- Vi har fået et overskud på 7.000 kroner på projektet - dem donerer vi til skolepatruljerne i Guldborgsund Kommune, så de kan få lidt nyt udstyr, slutter en stolt Carsten Winther.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

Madfællesskab 28. september 2021 kl. 16.21

AF: JOHNNY BØGVAD

Kommentar til jeres indlæg… 28. september 2021 kl. 16.19

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

Annonce

ANNONCE