cookie-og-privatlivspolitik
Endnu engang vrimlede det med frugtfestivalgæster i Sakskøbings gader hen over en weekend, hvor handlen gik rigtig godt, og gæsterne fik masser af muligheder for at blive underholdt.

39

Billeder

Endnu engang vrimlede det med frugtfestivalgæster i Sakskøbings gader hen over en weekend, hvor handlen gik rigtig godt, og gæsterne fik masser af muligheder for at blive underholdt.
Foto: Anders Knudsen

Saxkjøbing Avis

Festival med masser af frugtsaft og købekraft

Sidste år måtte Sydhavsøernes Frugtfestival corona-aflyses. Men forrige weekend var Sakskøbings gader igen fyldt op med handlende, producenter, aktiviteter, cirkusartister og et hav af lokale frugter med mere.
28. september 2021 kl. 10:26 Af Kim Møller Pedersen

SAKSKØBING Måske den koldeste festivalstart? Det mente Claus Meyer var et godt bud, da formanden for Sydhavsøernes Frugtfestival forrige lørdag på Torvets frugtscene bød velkommen til den 12. version af den helt store festival i Sakskøbing.

Den anden åbningstaler var frugtvinsproducent Harald Krabbe, der - udover også at være engageret i bestyrelsen bag frugtfestivalen - blev præsenteret af Meyer som "stevnskirsebærrets redningsmand". Krabbe tog i sin åbningstale dog ikke udgangspunkt i et af de mest udbredte sur-kirsebær i Danmark - også kendt som Nordens drue. Derimod slog frugtvinproducenten fra Frederiksdal hurtigt over i en opfordring til at støtte de danske frugtavlere ved at lægge netop deres produkter i indkøbskurven.


Smage på årets frugter

- Vi skal smage på årets frugter, og vi skal fejre frugterne og frugtavlerne på Sydhavsøerne, lød det blandt andet fra Harald Krabbe, der også gjorde opmærksom på, at 70 procent af de solgte æbler i de danske supermarkeder kommer fra udlandet.

- Sidste frugtfestival blev der fjernet 12.000 kilo frugter her fra pladsen. Det skal vi da gøre igen, lød opfordringen fra Krabbe.

Og så var den store frugtfestival officielt sat i gang igen med masser af fremvisning af ikke mindst de lokale frugter og et kæmpe aktivitetsprogram hen over weekenden.

Annonce

- Selv ikke de truende regnvejrsskyer kunne holde besøgende fra at strømme til, og alle byens p-pladser blev fyldt til randen. Vi oplevede, at gæsterne havde et opsparet behov for at komme ud at bruge penge og hygge sig med andre. De varer, som vi troede, vi skulle sælge på to dage, solgte vi på den første dag. Købekraften har været større end ved sidste festival i 2019, lød det via en pressemeddelelse oven på festivalen søndag aften fra formanden for Sakskøbing Handelsstandsforening, Jan H. Petersen.

Peter Thorlin fra Thorlins Spisested havde samme oplevelse i sin madbod:

- Salget er gået rigtig godt. Vi kan mærke, at folk har penge. De andre år har det været 100-kronesedler, nu var det 500-kronesedler, gæsterne havde fremme, og de ville gerne bruge dem.


Cirkus og foredrag

I år præsenterede Sydhavsøernes Frugtfestival to nye aktiviteter, cirkusforestilling med børneartister og et foredrag om, hvordan nogle af hverdagens velkendte frugter overhovedet kom til Danmark. Fra arrangørernes side blev det anslået, at omkring 20.000 gæstede årets frugtfestival.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE