cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen/arkivfoto

Guldborgsund

Foreninger laver ny stor sejlads

Guldborgsund Baltic Race hedder afløseren for Vegvisir Race, og seks lokale sejlklubber står bag.
02. marts 2021 kl. 12:33 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Guldborgsund Baltic Race finder 26.-28. august sted omkring Guldborgsund Kommune, som dermed får en afløser for Vegvisir Race.

Single- og doublehand både kan deltage, og med i arrangørgruppen er Carl Erik Juel Hansen, formand i Sejlforeningen Vikingen, som glæder sig.

- Vi forventer, at vi kan sætte et event på benene, som kan give i første omgang sejlerne, men i allerhøjeste grad også byens borgere og området en kæmpe oplevelse, siger han.

Det blev holdt i tre år frem til 2019, men blev sidste år aflyst som følge af coronarestriktioner.

Uenigheder mellem parterne bag førte til, at sejladsen ikke skulle gentages i Nykøbing, men det gør nogle af arrangørerne, de fem lokale sejlklubber Sejl og Motorbådsklubben Grønsund, Nysted Sejlklub, Guldborgland Bådelaug, Sejlforeningen Vikingen og Bådklubben Guldborgsund, nu noget ved.

Annonce

De har fået selsskab af Toreby Sejlklub, hvilket glæder Carl Erik Juel Hansen.

- Det samarbejde, vi har fået op at stå i de fem klubber under tidligere sejladser, er unikt, og det er med stor fornøjelse, at vi byder dem velkommen i flokken, så vi kan trække på hinandens stærke sider. Går det, som vi håber, så får vi noget af et arrangement op at stå, og det skal der bruges kræfter til, siger han.

Guldborgsund Kommune er som under Vegvisir Race med i samarbejdet, og borgmester John Brædder (G) roser de frivillige.

- Jeg ved, at man i klubberne har arbejdet på at kunne fortsætte det initiativ, der var kommet rigtig godt i gang. Nykøbing og Guldborgsund er blevet kendt for, at der her foregår et ganske interessant race, og jeg glæder mig over, at klubberne har taget det her initiativ, siger han og påpeger, at flere folk nu kan få øjnene op for området.

Ruterne er endnu ikke helt fastlagt, men arrangørerne regner med, at der bliver tre forskellige banelængder, der dels vil ligge i Smålandsfarvandet og Østersøen.

Annonce

Sejladsen indledes ved vikingebroen i Nykøbing, og sejlerne kommer forbi Nysted og Stubbekøbing, så meget bliver, som det plejer. Prisen bliver debutåret på 500-600 kroner, og disse betales tilbage i tilfælde af aflysning, påpeger Carl Erik Juel Hansen, der slutteligt tilføjer, at klubberne har gjort deres hjemmearbejde før udmeldingen:

- Vi står rustet til at levere varen til de sejlere, der kommer, som vi har været de andre år. De skal nok få en oplevelse, det er stensikkert.

Tilmelding åbner 15. marts på www.guldborgsund-baltic-race.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

AF: TOM AHLQVIST

Frivilligt socialt arbejde… 11. september 2021 kl. 09.06

AF: PAW HALLANDSON

Trilogien om Østerbroskolen part 3 09. september 2021 kl. 20.36

Annonce

ANNONCE