Annonce
Guldborgsund

Forsøger at sikre børneliv med grin og julesjov

Elever bliver igen afleveret i skole direkte fra fortovet. Men det fungerer fint, siger skolelederen på Sophieskolen, Jan Axelsen. Foto: Flemming K. Karlsen

Der er kommet ro på coronasmitten på skoler efter en hård måned

NYKØBING Efter en måned med mange tilfælde af coronasmitte på Nykøbings folkeskoler håber flere skoleledere nu, at kurven er stagneret. Især er det de yngste børn, der i denne omgang har været syge, oplever skoleleder Jan Axelsen fra Sophieskolen.

- For tre uger siden var rigtig mange børn sendt hjem. For to uger siden var det lidt færre, og i denne uge er tre elever og en enkelt voksen så hjemme i isolation. Heldigvis har vi ikke været nødt til at lukke hele klasser ned, siger han.

De elever, der er testet positiv med virussen, har ikke skullet følge undervisningen via livestreaming. Alt efter, hvor syge de er, har de fået materialer med hjem, som de kan arbejde lidt på, forklarer han.

- Men hvis jeg må være lidt fræk, er skolearbejdet derhjemme lige i denne situation ikke så vigtigt. Her ligger fokus nok i højere grad på at blive rask. Vi ved også, at nogle familier kan være pressede, når et barn skal passes hjemme og isoleres på et værelse, imens de voksne skal testes og samtidig helst ikke selv vil blive smittet. I den situation kan det være svært at få hjemmeskoling til at køre.

Nye retningslinjer kræver, at alt i skolen foregår klassevis. Eleverne må ikke blande sig med elever fra andre klasser, så længe de er i skolen. Hvad de gør i fritiden, kan skolen ikke blande sig i, og derfor giver lige dén restriktion på skolernes matrikel måske heller ikke så meget mening, siger Carsten Berger, skoleleder på Østerbroskolen.

Et godt børneliv

Også her er situationen mere rolig i forhold til i sensommeren, da smitten for alvor tog fat igen. Dengang var Østerbroskolen relativt hårdt ramt, men siden er det gået jævnt ned ad bakke, siger han.

- Balancen er det der med, at der ikke laves flere restriktioner, end hvad godt er. Der findes også venner og veninder i parallelklassen, og det kan være hårdt for nogle af eleverne ikke at kunne være sammen med dem i skoletiden. Vi prøver at arbejde med det, for vi kan se og høre på dem, at det påvirker dem. Blandt andet laver vi trivselsforløb i deres egne klasser. Og samtidig husker vi dem på at passe lidt på.

Det er de også dygtige til, tilføjer han. Nogle skal lige huskes på at vaske hænder, imens at lærerne skal huske at lufte ud i klasserne.

- Men ingen af eleverne ønsker at komme tilbage til den første bølge med hjemsendelser, siger Carsten Berger.

Det er også den sociale adskillelse, som Jan Axelsen er mest nervøs for.

- Den stigmatisering, som man måske oplevede en smule over for dem, der blev ramt af corona i den første bølge, oplever jeg ikke rigtig mere. Nu er det i højere grad "nå, er det nu dig denne gang". Vi ved, at mange af os bliver ramt på et eller andet tidspunkt. Også selv om at vi har sprittet af og holdt afstand. Men det, den virus bringer med sig, er stadig noget skrammel, og vi vil så gerne have alle tilbage i skole.

For selv om skolerne ikke i forhold til restriktioner er i samme situation som i den første bølge, er man kørt lidt tilbage i tid. At samle hele skolen i juletiden kan ikke lade sig gøre. Til gengæld kommer Cirkus Baldoni på besøg med et nissecirkus, som 0. og 1. klasse kan se i skolens Pentagon-sal, som er stor nok til at sikre afstand imellem klasserne.

- Vi kan også gå i biografen. Det foregår bare klassevist. Men vi forsøger at sikre et børneliv, der også er fyldt med grin og spas, frem for at det hele bare bliver sort, siger Jan Axelsen.

- Vi vil så nødig lukke skolen. Og børnene keder sig også efter to eller tre dage, så de vil også helst i skole. Fra nødundervisningen har vi lært, at vi ikke kan fortsætte det sociale liv isoleret i hjemmet.

  • Elever bliver igen afleveret i skole direkte fra fortovet. Men det fungerer fint, siger skolelederen på Sophieskolen, Jan Axelsen. Foto: Flemming K. Karlsen
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København