cookie-og-privatlivspolitik
Den gamle postgård er ved at få en overhaling - inden årsskiftet skal den nemlig agere hotel.

2

Billeder

Den gamle postgård er ved at få en overhaling - inden årsskiftet skal den nemlig agere hotel.
Foto: Privatfoto

Guldborgsund

Gammelt posthus bliver omdannet til hotel

Regner med at det står klart før årsskiftet.
22. august 2019 kl. 20:00 Af Andreas Johansen

Annonce

STUBBEKØBING Det er en håndfuld år siden, Jan Yttesen købte den gamle postbygning i Stubbekøbing. Planen var egentlig at bygge lejligheder i den smukke, gamle bygning, men sådan skulle det ikke gå. Derfor er den store transformation i gang med henblik på at lave hotel i Stubbekøbing.

- Vi startede for et par år siden. Jeg har haft bygningen i en håndfuld år, hvor den har stået tom, da vi ikke helt vidste, hvad den skulle bruges til. Oprindeligt var planen at bygge lejligheder, men markedet var ikke så interessant for mig, og jeg ville hellere lave noget mere spændende. Det blev så hotelværelser, fortæller Jan Yttesen, ejer af den gamle bygning.

Der bliver i første omgang syv seperate værelser. Og selvom posthuset bliver renoveret med stor respekt for det oprindelige design på ydersiden, er det helt anderledes indenfor.

- Vi har hele tiden lagt meget vægt på at holde bygningen original udvendig. Men invendig var det en industribygning, da det var posthus, så alt er revet ned og bygget op igen.Det bliver moderne med al den komfort, der er, i charmerende omgivelser, fortæller Jan Yttesen.

Arbejdet har været i gang længe, men planen er, at hotellet skal være klar til de første gæster inden årsskiftet. Og Jan Yttesen tror på, der er en fremtid for et nyt hotel i Stubbekøbing.

- Jeg tror på, at flere vil holde ferie lokalt og vil cykle eller komme ud og se Danmark og vores smukke område her på Nordfalster med skov og vand. Det er måske et lidt overset område som overnatningssted. Jeg håber at kunne holde folk på denne side, så de ikke tager færgen over og overnatter på den anden side af vandet, fortæller Jan Yttesen.

Han understreger flere gange, at bygningen selvfølgelig skal males, så den passer ind i bybilledet. Det bliver en sandfarvet maling, lader Jan Yttesen vide.

Og for at komme på det bedste navn til det nye hotel, har han udskrevet en konkurrence - buddet skal sendes til "torvet.gl.posthus@gmail.com" og præmien til vinderen er 3000 danske kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce