cookie-og-privatlivspolitik
Hærværket ser ud til at være udført med en økse, der har hakket strømtrådene over på 1.600 meter af hegnet mellem Bøtøskovens indhegning og diget.
Hærværket ser ud til at være udført med en økse, der har hakket strømtrådene over på 1.600 meter af hegnet mellem Bøtøskovens indhegning og diget.
Foto: Thyge Andersen

Guldborgsund

Hærværk på strømhegn i Bøtøskoven

Ingen dyr løb væk, da strømmen i 1.600 meter hegn blev hakket over med en økse.
03. december 2019 kl. 21:00 Af Birgitte Grønning

Annonce

Det elektriske hegn, der skal holde heste og køer inde i Bøtøskoven, blev torsdag udsat for et groft hærværk.

På 1.600 meter af hegnet, der adskiller skoven og diget, blev de strømførende tråde hakket over, så dyrene kunne passere frit, hvis de ønskede det.

Det skete på strækningen fra toiletterne ved Kviehuspladsen og syd på.

En af de klaplåger, der er i hegnet, blev også bundet fast, så den stod permanent åben.

Det fortæller leder af Guldborgsund Kommunes naturafdeling, Frederik Cordes, der har politianmeldt hærværket.

- Hverken hestene eller køerne var i den del af skoven, så der var ingen af dyrene, der slap ud i forbindelse med hærværket. Men vi er meget kede af det, der er sket. Det er heldigvis ikke noget, vi har oplevet før, siger Frederik Cordes, der vurderer, at hærværket er begået med en økse.

- Det er ret voldsomt, konstaterer han.

Torsdag var en massiv regnvejrsdag, og der har sandsynligvis ikke været så mange mennesker i skoven.

- Men hvis der er nogen, der har set noget, vil jeg opfordre dem til at fortælle det til politiet, siger Frederik Cordes, som understreger, at han ikke ønsker, at gæster i skoven skal begynde at overvåge hinanden i denne forbindelse.


Vanedyrene blev inde

Hærværket blev opdaget fredag, hvor den ene af de to strømførende tråde blev repareret. Lørdag blev den andet tråd erstattet, og hegnet var intakt igen.

- Det koster os 12.000 til 15.000 kroner, som vi jo må tage fra andre projekter, der ikke bliver til noget eller bliver forsinket. Vi har ingen forsikring, der dækker den slags, fortæller Frederik Cordes.

Når hverken heste eller køer valgte at forlade deres indhegning, da de havde muligheden, hænger det ifølge Frederik Cordes sammen med, at dyrene i høj grad er vanedyr.

- De brager ikke bare lige ud, fordi de har muligheden. Men det er sandsynligt, at de slet ikke nåede at opdage, at hegnet stod åbent, fordi de ikke var i nærheden, vurderer han.

Skovens kvæg af racen skotsk højland blev i foråret fjernet på grund af en ulykke, hvor en kvinde blev stanget, da hun luftede sin hund. I sommer blev kvæget erstattet af fem stykker af racen Galloway, og det har været et godt bytte, mener Frederik Cordes.

- Det går fint. Køerne går fredeligt omkring og er ikke opsøgende, når de møder mennesker. Og vi har ikke fået henvendelser fra folk, der har følt sig utrygge eller truede af dyrene.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce