cookie-og-privatlivspolitik
Her er der en ung han, som Mogens Stub heldigvis stadig kan tage frem fra dueslaget og vise til fotografen. Kun fem duer overlevede.

2

Billeder

Her er der en ung han, som Mogens Stub heldigvis stadig kan tage frem fra dueslaget og vise til fotografen. Kun fem duer overlevede.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Hev hovederne af avlsduer

- Nu må vi se, hvad de finder ud af. Jeg skal i hvert fald ikke have flere duer nu, for jeg vil bare fortsætte med de fem avlsduer, der overlevede, fortæller Mogens Stub
07. september 2018 kl. 15:20 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

Det er ikke for meget sagt at kalde Mogens Stub på Ahornvej for en ægte "duemand".

Således er den stadigt aktive 82-årige dueentusiast fuld af historier om de mange kapflyvninger og oplevelser i det hele taget med duer, at man kunne skrive en lang og fyldig avisside om den side af sagen.


Et chok om morgenen

Men sådan er det desværre ikke denne gang. For Mogens Stub fik onsdag morgen i denne uge et chok, da han som altid skulle ud og se til både kapflyvnings- og avlsduerne i dueslagene i sin baghave.

- Der lå 14 af mine duer og var døde. Det var et grimt syn, og det gav mig noget af et chok. Det må jeg sige, der tog det hele sgu lige pippet fra mig, fortæller Mogens Stub denne torsdag, hvor også TV2Øst kigger forbi dueslagene på Ahornvej.

Årsagen til flere mediers ankomst er der ingen tvivl om: Det var et meget usædvanligt og makabert syn, der mødte Mogens Stub onsdag morgen. Således var de 14 døde duer ikke døde af naturlige årsager, men derimod var deres hoveder revet af og lå ved siden af de hovedløse kroppe på jorden i dueslagene.

- Jeg forstår simpelthen ikke, at man kan gøre sådan noget. Det må være et halvsygt menneske. Men jeg må hellere lade være med at sige noget om, hvem jeg tror, det kan være, for jeg kan jo ikke være sikker på noget.

- Det kan vel ikke undgås, at man gennem et langt liv måske får nogle uvenner, men jeg kan alligevel ikke forstå, at der er nogle, som kan finde på det her, fortæller Mogens Stub, der foreløbig ikke har kunnet give mange oplysninger videre til politiets efterforskning.

Politiet har han desuden rost, for der var ikke gået en time efter opkaldet onsdag morgen, før Mogens Stub fik besøg af ordensmagten. Også torsdag var der besøg af politi, der foretog videre efterforskning af de makabre duedrab.

- Nu må vi se, hvad de finder ud af. Jeg skal i hvert fald ikke have flere duer nu, for jeg vil bare fortsætte med de fem avlsduer, der overlevede, og så tager jeg en af mine kapflyvningsduer, så der bliver tre par avlsduer, fortæller Mogens Stub om fremtidsplanerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce