cookie-og-privatlivspolitik
Under corona-krisen måtte Kirkens Korshær være kreative i sin hjælpeindsats.

3

Billeder

Under corona-krisen måtte Kirkens Korshær være kreative i sin hjælpeindsats.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Hjemløse findes også på landet

Selv førende eksperter blev overrasket over de mange hjemløse, man kan møde udenfor storbyerne.
12. september 2021 kl. 06:10 Af Andreas Johansen

NYKØBING - Jamen, hvor skal jeg næsten starte. Jeg var lige ved at sige, vi havde varmestue på 17 forskellige måder, og jeg tror faktisk ikke, det er en overdrivelse - så kreative har vi været for at få det hele til at fungere under coronaen. Vi har haft én lukkedag i alt og ingen tilfælde af corona, forklarer Maria Mistarz Benzon, der er leder af Kirkens Korshærs sociale arbejde på Lolland og Falster.

Siden undertegnede rettede blikket mod hjemløshed på Lolland og Falster for over halvandet år siden, før covid-19 ændrede verden, som vi kendte den, er der sket meget.

Varmestuerne, herunder også Kirkens Korshærs i Jernbanegade, var mærket af restriktionerne, men fik i nogen grad lov til at fortsætte deres livsvigtige arbejde.

Det er der kommet nogle ganske interessante resultater ud af, forklarer Maria Mistarz Benzon:

- Da vi blev nødt til at fokusere mere på at være udkørende, så har vi faktisk her for ganske få dage siden ansat en ny, dygtig mand, Bo, til at holde mere hånd i hanke med det projekt. Varmestuerne er ikke for alle, der er nogen, der aldrig opsøger det tilbud.

Annonce

Blandt de hjemløse, der ikke opsøger varmestuerne eller noget som helst andet, er de såkaldte "skovsovere". Her er ofte tale om mænd, mange med militære udsendelser til krigsramte områder i baggagen, der vender samfundet ryggen i ekstrem grad.

- Det er folk, der simpelthen klipper deres sygesikringsbevis over, ikke har en bankkonto og bor i telt i skovene. De er nogle af de allersværeste at nå. Men vi har faktisk i løbet af det sidste års tid hjulpet fem skovsovere med at få egen bolig - og de bor der alle endnu! Det har taget lang tid. Nogle gange tre og fire år. Man bliver bare nødt til at dukke op uden krav og fordomme, tage noget kage med og bare være der, forklarer Maria Mistarz Benzon.

Bevidstheden om hjemløse i landdistrikterne er ganske lille. Men det har Kirkens Korshær, Perronen, Sønderskovhjemmet, frivilligcentre i Guldborgsund og Lolland kommune og mange andre lokale samarbejdspartnere tænkt sig at ændre på:

- Vi holder den allerførste konference om hjemløshed i landdistrikterne. Det bliver et stykke Danmarkshistorie! Det bliver i Maribo til næste forår, og vi ser frem til at kunne hjælpe med at nuancere billedet af hjemløse i Danmark, forklarer Maria Mistarz Benzon.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE