Annonce
Guldborgsund

Ingen panik over coronavirus

I Kvickly er der lidt færre pakker fra Kina, fortæller souschef Tina Vennegaard, men kunderne synes ikke at mangle noget. Foto: Flemming Keith Karlsen

- Vi får færre pakker fra Kina, siger souschef i Kvickly, der ikke har hørt klager fra kunderne over længere leveringstider.

NYKØBING Corona-virussen, der er nået til Italien og primært er udbredt i Kina, hvor den først blev fundet, og lande som Sydkorea, skaber ikke problemer i Nykøbing.

For selv om P1 mandag morgen kunne fortælle, at flere elektronikvirksomheder i Asien ligger stille, da de ikke kan få komponenterne til deres varer, oplever hverken elektronikbutikker eller pakkeudleveringssteder lokalt nogen problemer.

Det viser en rundspørge ved en række af dem mandag, hvor blandt andet Tina Vennegaard, souschef i Kvickly, afviser, at der skulle være nogen problemer.

- Umiddelbart er det ikke noget, vi har hørt kunderne tale om, siger hun, om hvorvidt kunder må vente længere på deres varer, men tilføjer:

- Vi får færre pakker fra Kina, men vi har ikke tal på det - det får vi kun i månedlige opgørelser.

I Power kender Peter Nielsen, salgsleder, ikke til udfordringer med at få varer hjem fra Asien. Foto: Flemming Keith Karlsen

Får stadig reservedele

På OK-tanken på Østerbrogade mærker de heller ikke noget til virusset, som i følge Ritzau mandag havde ramt 77.000 alene i Kina, hvor 2.592 er omkommet af det.

- Vi mærker det ikke, for vi får stadig pakker hjem fra Kina, siger Claus Persson bag disken, og samme toner lyder fra købmand Jan Johansen i Meny:

- Vi får ikke færre pakker, endnu. Men det kan være, det kommer, nu det har bredt sig til Italien.

Ej heller hos FTV på Gaabensevej, hvor de blandt andet reparerer iPhones og iPads, der lige som deres reservedele produceres i Asien, har man endnu mærket konsekvenser af coronavirusset.

Det fortæller indehaver Jimmy Jørgensen.

- Indtil videre har der ikke været noget. Så sent som i sidste uge fik vi reservedele, siger han og tilføjer, at det sker via en dansk importør, der har forbindelser i østen.

Bibliotek tilbyder foredrag om Corona
Bliv klogere på virusset, der spreder sig som en steppebrand fra epicenteret i Kina og nu også er nået til Europa. Covid-19 også kendt som coronavirusset spreder sig i disse dage fra sit ground zero i den kinesiske millionby Wuhan rundt til resten af verden. For at gøre os alle klogere på virusset og epidemier har Guldborgsund-bibliotekerne inviteret professor i folkesundhed på Roskilde Universitet, Lone Simonsen, til Nykøbing torsdag 5. marts klokken 19.00, hvor hun i Aktivitetsrummet på Hovedbiblioteket fortæller om, hvad epidemier, pandemier og virusser egentlig er.

Lone Simonsen er en af Danmarks førende forskere indenfor sit felt og har blandt andet forsket i den spanske syge, der for 100 år siden slog omkring 50 millioner mennesker ihjel. I løbet af aftenen vil fokus være, hvad der egentlig foregår i disse sygdoms tider.

Det er gratis at deltage i foredraget, men husk at booke billet på guldbib.dk eller på biblioteket.

FTV på Gaabensevej laver blandt andet operationer af iPhones og iPads, mens indehaver Jimmi Jørgensen ikke har problemer med at få reservedele hjem til det. Faktisk fik butikken en sending reservedele så sent som i sidste uge. Foto: Flemming Keith Karlsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Frygter for ferie

Slutteligt var der heller ikke panik at spore over manglende varer i Guldborgsundcentret, hverken i Elgiganten eller Power.

- Vi er ikke berørt endnu, og vi håber ikke, det sker, siger Christian Stoltenberg, varehuschef i førstnævnte, og hos Peter Nelsen fra Power lyder det blot:

- Vi har ikke problemer.

Den største frygt for konsekvenser fra corona-virussen var således fra den af de adspurgte, der har bestilt en ferie i Thailand senere på måneden.

- Nu må vi håbe, vi kommer afsted, lød det fra vedkommende.

  • I Kvickly er der lidt færre pakker fra Kina, fortæller souschef Tina Vennegaard, men kunderne synes ikke at mangle noget. Foto: Flemming Keith Karlsen
  • I Power kender Peter Nielsen, salgsleder, ikke til udfordringer med at få varer hjem fra Asien. Foto: Flemming Keith Karlsen
  • FTV på Gaabensevej laver blandt andet operationer af iPhones og iPads, mens indehaver Jimmi Jørgensen ikke har problemer med at få reservedele hjem til det. Faktisk fik butikken en sending reservedele så sent som i sidste uge. Foto: Flemming Keith Karlsen
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier