Annonce
Guldborgsund

Kandidat forlader Nye Borgerlige

Bob Richard Nielsen er ikke længere folketingskandidat for - eller medlem af - Nye Borgerlige. Men han har stor veneration for partiet og lokalafdelingen, siger han. Foto: Anders Knudsen

Har forladt Nye Borgerlige til fordel for andet parti.

GULDBORGSUND Nye Borgerlige i Guldborgsund står uden folketingskandidat. Bob Richard Nielsen er nemlig skiftet tilbage til Dansk Folkeparti, som han var medlem af indtil 2016.

Beslutningen traf han op til generalforsamlingen i Nye Borgerliges lokalafdeling. Her havde formand Rasmus Aage nemlig bebudet sin afgang, og Bob Richard Nielsen var udset til at tage over. Men det var han ikke klar til, kunne han mærke. Han er nemlig uenig i partiets økonomiske politik, som han beskriver som nationalliberal.

- Jeg vil gerne det nationalkonservative. Så ideologisk ligger jeg lige spidsen af en jetjager tættere på Dansk Folkeparti, siger han og forklarer, at den store forskel er, at han og Dansk Folkeparti gerne vil bevare det eksisterende velfærdssystem - eller ændre det for at bevare det - mens de liberale og Nye Borgerlige ønsker mindre stat, mindre skat og mindre velfærd.

Det var en succes

Bob Richard Nielsen tilføjer, at hans partiskifter er udtryk for alt andet end populisme. Tværtimod skiftede han fra Dansk Folkeparti på et tidspunkt, hvor Nye Borgerlige endnu kun var en græsrodsbevægelse, og han var med til den stiftende generalforsamling i lokalafdelingen i Guldborg­sund.

- Det var en græsrodsbevægelse, der ikke var repræsenteret i Folketinget, og jeg var med i kampen for at få fire medlemmer ind i Folketinget. Det var en succes, og jeg har intet ondt at sige om Nye Borgerlige.

Og når han nu skifter tilbage til Dansk Folkeparti, gør han det på et tidspunkt, hvor partiet er stærkt reduceret efter en kæmpe vælgerlussing.

- Dansk Folkeparti har fået sit største katastrofevalg, så man kan ikke kalde mig populist! fastslår han.

Bob Richard Nielsen gør det også klart, at han er færdig med at være folketingskandidat:

- Mit succeskriterium for mit tidligere kandidatur var at bære partiet ind. Jeg var godt klar over, at jeg ikke kom ind, men jeg stillede op for at få en valgt på Sjælland. Det fik vi med Peter Seier, og det var en kæmpe succes, jeg var med til. I Dansk Folkeparti kan jeg hjælpe med at hænge René Christensens plakater op. Der er ikke brug for mig som kandidat, og det er helt fint.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skal måske finde en ny

Hos Nye Borgerlige skal Erik Lindgren Rasmussen som ny formand nu finde en ny folketingskandidat til at repræsentere de omkring 52 lokale medlemmer. Men det haster ikke.

- Vi regner med, at den regering, der er nu, er rimeligt stabil. Den bliver nok de fire år, så jeg vil tro, der går et par år, før vi skal til at se på det. Og rent faktisk har vi talt om, om vi skal have en. Om det giver mening, eller om vi hellere skal bruge ressourcerne på at støtte to-tre i storkredsen, siger han.

Til gengæld skal der snart findes en kandidat til kommunalvalget i 2021. Det vil Nye Borgerlige formentlig tage stilling til på generalforsamlingen til marts. Dernæst kommer overvejelserne om at gentage valgforbundet med Dansk Folkeparti.

  • Bob Richard Nielsen er ikke længere folketingskandidat for - eller medlem af - Nye Borgerlige. Men han har stor veneration for partiet og lokalafdelingen, siger han. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier