Annonce
Guldborgsund

Kommunens usaglige fyringer er et svigt

Kommunens varslede fyring af tre socialrådgivere møder kritik fra plejefar Glenn Hansen. Foto: Claus Hansen

- Det er så stor en uretfærdighed, ikke bare i forhold til medarbejderne, men også i forhold til de børn og plejeforældre, der kommer i klemme, siger plejefar .

GULDBORGSUND Glenn Hansen er plejefar for to børn fra Guldborgsund Kommune. Da han hørte om de varslede fyringer af tre medarbejdere i kommunens familieafdeling, hvoraf den ene er tilknyttet begge hans plejebørn, blev han rasende.

Brev til byråd

Glenn Hansen blev så rasende, at han skrev et brev om sine gode oplevelser og sendte det. Både til byrådet og kommunaldirektør Søren Bonde.

- Det gjorde jeg af flere årsager. Det er så stor en uretfærdighed, ikke bare i forhold til medarbejderne, men også i forhold til de børn og plejeforældre, der kommer i klemme, siger han og uddyber:

- Børn, der bliver fjernet, bliver helt naturligt mistroiske overfor voksne. De oplever, at de ikke kan regne med dem. De er allerede svigtet. Så at man fjerner en socialrådgiver, der er troværdig, lytter og møder dem i deres frustration, én, som vil børnenes bedste, er et svigt, siger han.

Ifølge Glenn Hansen har reaktionerne på det fremsendte brev været meget forskellig. Nogle svarede ikke, andre svarede høfligt, men henviste til, at det var en personalesag, de ikke kunne gå yderligere ind i, og enkelte delte hans bekymringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Imponeret socialtilsyn

I brevet skriver han om de gode oplevelser med at være plejefamilie for familiens første barn, særligt på baggrund af en navngiven socialrådgiver, herunder refereret som XX.

"Da vi modtog et barn mere fra Guldborgsund Kommune, var det med baggrund i den kvalitet, vi havde oplevet i føromtalte anbringelse. Vi sagde ja til opgaven, trods Guldborg- sund Kommunes yderst dårlige ry på børneområdet, kun grundet vores tryghed i XX's faglige kompetence, dennes måde at samarbejde på samt en viden om, at XX har barnet i centrum. Denne anbringelse og den måde den blev tilrettelagt på, har medført at Socialtilsyn Øst har været yderst imponerede og taget forløbet og sagsbehandlingen med til videre brug som Best Practice. Dette burde være noget man er stolt af, og ikke opsige mennesker på i Guldborg­sund Kommune, da dette vidner om, at man i kommunen har en højt specialiseret og fagligt dygtig medarbejder, der laver Best Practice i de svære anbringelsessager."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ekstern ros

Glenn Hansen beskriver desuden, hvordan samarbejdspartnere, såsom psykologer, psykiatere, terapeuter, tilsyn, supervisorer, skoler og børnehaver, har rost medarbejderen.

"...har givet udtryk for, hvor fagligt dygtig og kompetent XX er- og opleves af dem samt hvor privilegerede børnene er, at de har XX som socialrådgiver."

I referaterne af de tjenstlige samtaler ser man dog en helt anden udlægning. Her beskrives medarbejderne som svære at kommunikere med for eksterne samarbejdspartnere, såvel som for kolleger og borgere. Det billede genkender Glenn Hansen ikke, for som han skriver i brevet:

"Vi har altid kunnet få svar og der er altid vendt tilbage på vores spørgsmål - også klokken 22.00 om aftenen. Dette har betydet at vores oplevelse af, at de børn og de forældre vi arbejder sammen med og om, får den mest kompetente hjælp der kan gives og anbringelsen derfor giver barnet og forældrene de bedste betingelser."

Hans udsagn bakkes i samme brev op af en mor til et af de børn, der er anbragt hos Glenn Hansen.

Hun skriver:

"Som forældre har jeg i samarbejdet med XX følt mig både hørt og forstået. Dette betyder i sidste ende at jeg har fået ro og tryghed til erkendelsen af anbringelsen, hvilket i sidste ende gavner mit barn. Jeg er rystet over man afskediger en så erfaren og dygtig socialrådgiver og er bekymret for fremtiden på mit barns vegne."

Læs også artiklen "Plejefar til anbragt barn raser"

  • Kommunens varslede fyring af tre socialrådgivere møder kritik fra plejefar Glenn Hansen. Foto: Claus Hansen
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier