cookie-og-privatlivspolitik
Kommunens varslede fyring af tre socialrådgivere møder kritik fra plejefar Glenn Hansen.
Kommunens varslede fyring af tre socialrådgivere møder kritik fra plejefar Glenn Hansen.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Kommunens usaglige fyringer er et svigt

- Det er så stor en uretfærdighed, ikke bare i forhold til medarbejderne, men også i forhold til de børn og plejeforældre, der kommer i klemme, siger plejefar .
07. maj 2021 kl. 14:40 Af Anne Katrine Petersen

GULDBORGSUND Glenn Hansen er plejefar for to børn fra Guldborgsund Kommune. Da han hørte om de varslede fyringer af tre medarbejdere i kommunens familieafdeling, hvoraf den ene er tilknyttet begge hans plejebørn, blev han rasende.


Brev til byråd

Glenn Hansen blev så rasende, at han skrev et brev om sine gode oplevelser og sendte det. Både til byrådet og kommunaldirektør Søren Bonde.

- Det gjorde jeg af flere årsager. Det er så stor en uretfærdighed, ikke bare i forhold til medarbejderne, men også i forhold til de børn og plejeforældre, der kommer i klemme, siger han og uddyber:

- Børn, der bliver fjernet, bliver helt naturligt mistroiske overfor voksne. De oplever, at de ikke kan regne med dem. De er allerede svigtet. Så at man fjerner en socialrådgiver, der er troværdig, lytter og møder dem i deres frustration, én, som vil børnenes bedste, er et svigt, siger han.

Ifølge Glenn Hansen har reaktionerne på det fremsendte brev været meget forskellig. Nogle svarede ikke, andre svarede høfligt, men henviste til, at det var en personalesag, de ikke kunne gå yderligere ind i, og enkelte delte hans bekymringer.

Annonce

Imponeret socialtilsyn

I brevet skriver han om de gode oplevelser med at være plejefamilie for familiens første barn, særligt på baggrund af en navngiven socialrådgiver, herunder refereret som XX.

"Da vi modtog et barn mere fra Guldborgsund Kommune, var det med baggrund i den kvalitet, vi havde oplevet i føromtalte anbringelse. Vi sagde ja til opgaven, trods Guldborg- sund Kommunes yderst dårlige ry på børneområdet, kun grundet vores tryghed i XX's faglige kompetence, dennes måde at samarbejde på samt en viden om, at XX har barnet i centrum. Denne anbringelse og den måde den blev tilrettelagt på, har medført at Socialtilsyn Øst har været yderst imponerede og taget forløbet og sagsbehandlingen med til videre brug som Best Practice. Dette burde være noget man er stolt af, og ikke opsige mennesker på i Guldborg­sund Kommune, da dette vidner om, at man i kommunen har en højt specialiseret og fagligt dygtig medarbejder, der laver Best Practice i de svære anbringelsessager."


Ekstern ros

Glenn Hansen beskriver desuden, hvordan samarbejdspartnere, såsom psykologer, psykiatere, terapeuter, tilsyn, supervisorer, skoler og børnehaver, har rost medarbejderen.

"...har givet udtryk for, hvor fagligt dygtig og kompetent XX er- og opleves af dem samt hvor privilegerede børnene er, at de har XX som socialrådgiver."

I referaterne af de tjenstlige samtaler ser man dog en helt anden udlægning. Her beskrives medarbejderne som svære at kommunikere med for eksterne samarbejdspartnere, såvel som for kolleger og borgere. Det billede genkender Glenn Hansen ikke, for som han skriver i brevet:

Annonce

"Vi har altid kunnet få svar og der er altid vendt tilbage på vores spørgsmål - også klokken 22.00 om aftenen. Dette har betydet at vores oplevelse af, at de børn og de forældre vi arbejder sammen med og om, får den mest kompetente hjælp der kan gives og anbringelsen derfor giver barnet og forældrene de bedste betingelser."

Hans udsagn bakkes i samme brev op af en mor til et af de børn, der er anbragt hos Glenn Hansen.

Hun skriver:

"Som forældre har jeg i samarbejdet med XX følt mig både hørt og forstået. Dette betyder i sidste ende at jeg har fået ro og tryghed til erkendelsen af anbringelsen, hvilket i sidste ende gavner mit barn. Jeg er rystet over man afskediger en så erfaren og dygtig socialrådgiver og er bekymret for fremtiden på mit barns vegne."

Læs også artiklen "Plejefar til anbragt barn raser"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

AF: JOHN WENNERWALD

Boligmarkedet opvarmes 24. maj 2021 kl. 11.09

Annonce

ANNONCE