cookie-og-privatlivspolitik
Jørgen Lydolph åbner isbutik i Nykøbing 14. marts. Han vil selv som den eneste stå i butikken og sælge isene.

2

Billeder

Jørgen Lydolph åbner isbutik i Nykøbing 14. marts. Han vil selv som den eneste stå i butikken og sælge isene.
Foto: PR

Guldborgsund

Landskendt ismager åbner butik i Nykøbing

Jørgen Lydolph var den første til at lave store og billige isvafler. Det har kunderne ikke glemt ham for.
24. december 2018 kl. 12:30 Af Maria Juel Glasius, Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Han har altid været vild med Falster, Jørgen Lydolph. Den 82-årige ismager er født og opvokset i Stubbekøbing, og siden han forlod byen som 19-årig i 1956 for at tage på købmandsskole, har han altid fulgt med i, hvad der sker på Falster. Deriblandt selvfølgelig også fodboldresultaterne.

Inden længe kan han selv følge med fra tilskuerrækkerne, for så snart huset i Helsinge i Nordsjælland er solgt, flytter han til Nykøbing. Og da han har erkendt, at han ikke holder til at holde fri, åbner han samtidig en butik på Langgade. Han kan simpelthen ikke lade være. Særligt ikke efter, at hans kone for fem måneder siden døde af kræft og efterlod ham alene.


Store men billige is

Jørgen Lydolph har været et kendt navn i branchen og blandt isglade kunder, siden han åbnede sin første butik i 1962. Som den første i Danmark handlede han ikke med andet end is, og få vurderede, at den forretningsstrategi overlevede.

- Hvad skal du sælge ud over is, blev der spurgt. Og når jeg svarede, at det var den eneste vare, lød det: Men så åbner du vel engang i maj? Men nej, jeg åbnede 28. februar, og i løbet af tre år var jeg den mest sælgende isbar, siger han.

Det hele begyndte, da han som helt ung solgte vin og tobak og en lille smule is. En familie fra Taarbæk købte fem is for 100 kroner, og det var mange penge dengang, fortæller han.

Manden brokkede sig noget over, at der ikke var mere is i vaflerne, og den samtale har altid ligget i baghovedet på Jørgen Lydolph. Han havde plads i kiosken til også at sælge lidt is, og resten er historie.

Jørgen Lydolph har ejet seks isbutikker, men han har kun haft én ad gangen. For han ville selv stå i butikken. Isen får han fra Carte d'or, og grunden til, at han hurtigt blev så berømt, var de store vafler til en billig pris. Is var dyre dengang i 60'erne. Siden har isbarer af alle varianter bredt sig til hele landet, og mange har kopieret Jørgen Lydolps koncept. Men der har altid været kø til hans butik.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce