Slagter har oplevet stor interesse for hestekød blandt sine kunder.
FALKERSLEV Spiser folk lokalt hestekød? Ja, det gør de helt sikkert.
Det kan Bo Zangenberg, der driver et slagtehus i Falkerslev og butik i Vordingborg, i hvert fald bekræfte.
På et tidspunkt solgte to hestepiger deres heste til slagtning hos Bo Zangenberg, og kødet af dem kunne han sagtens sælge til lokale kunder.
- Det har resulteret i et salg af 450 kilo hestekød, som jo er mørt og lækkert, alene i juli, fortæller slagtermesteren.
Derfor søger han nu endnu flere heste, så kunderne kan få endnu mere af denne særlige spise.
Mod madspild
I mange år har hestekød ikke været noget, som de fleste satte tænderne i. Tværtimod.
- Hvor det for få generationer siden var normalt at få sin hest slagtet, så man kunne spise kødet, så er salget af hestekød i dag minimalt. Det kan nærmest ikke registreres, fortæller Bo Zangenberg.
Ifølge ham er årsagen blandt andet, at heste opfattes som kæledyr, der ikke er beregnet til menneskeføde.
- Derfor køres de fleste heste i dag til destruktion. Men af hensyn til miljøet og vores maver er der al mulig grund til at spise hestekød i stedet for at smide det ud, mener slagtermester Bo Zangenberg.