cookie-og-privatlivspolitik
Hvordan ser en kylling ud indvendigt? Det fik skoleelever svaret på. Ikke alle var lige begejstrede.

45

Billeder

Hvordan ser en kylling ud indvendigt? Det fik skoleelever svaret på. Ikke alle var lige begejstrede.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Mad er blevet international storpolitik

STOR BILLEDSERIE OG VIDEO: Samtalen om mad og klima har aldrig været vigtigere.
24. september 2021 kl. 20:00 Af Andreas Johansen

ENGESTOFTE GODS Torsdagens gevaldige blæsevejr var, for det meste, blæst over, og de hvide telte kunne heldigvis finde fodfæste på godsets smukke gårdsplads. Fredag klokken 10.30 indviede Mette Touborg, bestyrelsesformand for Madens Folkemøde, den bare anden udgave af arrangementet - og det var med flere tilhørere, end hun umiddelbart havde turdet håbe på, afslører hun overfor Folketidende.

- Jeg kom jo i god tid. Det tænkte jeg var en god ide, nu jeg er formand. Men der var mindst 200 mennesker, der kom før mig, og siden er det bare væltet ind. John Brædder (G), borgmester i Guldborgsund Kommune, opfordrede i sin åbningstale til, at man allerede nu skulle begynde at kigge på at udvide arealet til næste år, og det har han jo en pointe i, forklarer Mette Touborg.

Fra scenen bød de lokale borgmestre, John Brædder og Holger Schou Rasmussen (S), velkommen til de mange lokale, der var dukket op til folkemødet. John Brædder havde dog en særlig tak til de mange københavnere, der havde valgt at lægge vejen forbi.

- Velkommen til alle jer, der kommer nordfra. Særligt til jer, som kommer hele vejen fra København. Tak fordi vi fik muligheden for at slå FCK 3-0 for to dage siden, det har virkelig gjort meget for at binde land og by sammen, spøgte borgmesteren til dagens måske allermest insisterende bifald.

Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune, havde også et par ord at sige:

Annonce

- Det er en stor dag. Vi kan komme i gang med at vise Lolland og Falster frem igen, og det er virkelig en glædens dag. Som borgmester i Lolland Kommune vil jeg gerne byde velkommen til øen. Det er dejligt at se folk vælte ind - jeg har glædet mig til dagene med madglæde, viden og debat, lød det fra Holger Schou Rasmussen.

Herefter nåede den travle minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn (S), frem til Engestofte Gods. Han overtog mikrofonen efter de lokale borgmestre, og han var imponeret over det flotte fremmøde.

- Det er så stærkt at se, hvor talstærkt, I er mødt frem! Der er en stor interesse, mange madglade mennesker her på godset i dag, og det vidner om, at vi er mange, der er engagerede i samtalen om, hvor Danmark skal hen som madland. Den samtale har aldrig været vigtigere, end den er nu. Lækker, velsmagende mad er vejen til skønne oplevelser, det er intet nyt. Det kan også være vejen til sundhed og velvære - og som det nye vejen til det gode samfund. På den måde er det blevet storpolitik, lød det fra Rasmus Prehn.

Herfra var Madens Folkemøde åbent - se de mange billeder for at blive klogere på nogle af de mange aktiviteter, der fandt sted fredag.

Klik på billedet herover for at se flere billeder og klik herunder for at se video fra arrangementet.

AnnonceKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE