cookie-og-privatlivspolitik
Værested lukket på grund af manglende frivillige. Arkivbillede
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Mangler frivillige

Efter 14 år er værested blevet lukket grundet manglende frivillige.
14. september 2021 kl. 07:01 Af Kim Møller Pedersen

NYSTED Kæden er trukket for indkørslen til parkeringspladserne ved siden af det brugerstyrede værested Stop Op på Egevænget.

Og det bliver den ved med at være et godt stykke tid endnu.

Med andre ord er Værestedet Stop Op nu blevet lukket ned i en periode, indtil det er afklaret, om der er nye frivillige kræfter, der kan hjælpe med at drive tilbuddet videre.


Stopper på grund af sygdom

Årsagen til den midlertidige lukning skal findes i, at nogle af de bærende frivillige kræfter, der har stået for at passe værestedet i Nysted i mange år, har valgt at sige stop grundet sygdom.

Det betyder kort og godt, at Stop Op er lukket i en periode, indtil der kommer en afklaring på fremtiden for værestedet.

Annonce

Et borgermøde er på vej

Via en pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune om de ændrede forhold på og omkring Stop Op fremgår det, at kommunen snarest muligt vil sørge for at invitere frivillige og brugere fra værestedet til et borgermøde for at høre om deres ønsker og behov.

Det var fredag ikke muligt at indhente yderligere kommentarer fra Allan Ruders, der er direktør for Social, Sundhed og Omsorg i Guldborgsund Kommune.

Men af førnævnte pressemeddelelse kan det udledes, at social-, sundheds- og omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune skal drøfte sagen på sit næste møde, som er programsat til at skulle foregå mandag 20. september.


Lytter til ønskerne

Guldborgsund Kommune vil efterfølgende - altså efter ovennævnte udvalgsmøde om en god uges tid - inddrage de frivillige og brugerne omkring værestedet Stop Op for at lytte til deres ønsker med henblik på at få forventningsafstemt fremtidige behov for aktivitets- og samværsmuligheder.

Guldborgsund Kommune håber desuden, at der er nogle frivillige kræfter derude, som har lyst til at hjælpe med at drive værestedet til gavn for brugerne, der uden tvivl vil sætte stor pris på dette.

Annonce

Det skal da også med, at Stop Op har en lang historie bag sig som et populært værested.

I 14 år har sindslidende og psykisk sårbare borgere således kunnet mødes og tilbringe tid sammen på værestedet i Nysted, hvor formålet med tilbuddet er, at brugerne af værestedet kan opbygge et socialt netværk for dermed at øge livskvaliteten og sundheden.

Brugerne kan blandt andet købe en kop kaffe eller te, få en snak med ligestillede og deltage i fællesspisninger eller andre aktiviteter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE