cookie-og-privatlivspolitik
Den endelige beslutning om vedtagelsen af den nye kommuneplan og dermed også Guldborgsundcenterudvidelsen skal tages på et kommende byrådsmøde.
Den endelige beslutning om vedtagelsen af den nye kommuneplan og dermed også Guldborgsundcenterudvidelsen skal tages på et kommende byrådsmøde.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Mindre center i ny plan

Krav om butiksstørrelse og planlagt udvidelse af Guldborgsundcenter bliver mindre ifølge ny kommuneplan
09. juni 2019 kl. 09:41 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

NYKØBING Det fik flere lokale foreninger op ad stolen og på barrikaderne, da der i den kommende kommuneplan for 2019-2031 var lagt op til en større udvidelse af Guldborgsundcentret på 49.900 kvadratmeter. Økonomiudvalget behandlede tirsdag en revideret udgave af planen, og her er der nu kommet en række ændringer i planen.

- Der er ovre i Guldborgsundcentret et udlæg i den nuværende kommuneplan på 29.000 kvadratmeter. På det areal skal butikkerne, der vil ligge der, have en minimumsstørrelse på 1.000 kvadratmeter. Det ligger mellem Eggertsvej og det nuværende Guldborgsundcenter. På den anden side af Eggertsvej har vi i dag (tirsdag red.) besluttet at indstille til byrådet, at der bliver lagt, ikke hele arealet, der var indstillet, men 33.000 kvadratmeter ud. Og her skal der være en minimumsstørrelse på 2.000 kvadratmeter, forklarer John Brædder (G), borgmester i Guldborgsund Kommune, og fortsætter:

- Det har vi gjort for at tilkendegive de høringssvar, vi har fået fra de omkringliggende byer. Vi vil gerne lande et kompromis, som tilgodeser de mindre butikker.

Den nye plan for Guldborgsundcentret i kommuneplanen falder i god jord hos citychef André Andersen i Vores Nykøbing.

- Det virker som om, man har lyttet til vores kritikpunkter. Jeg synes det er positivt, at man i planen skelner mellem de to forskellige butikstyper i bymidten og i Guldborgsundcentret, fortæller han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

AF: BJARKE ROSENKILDE

Henrik Sass Larsen tilbage… 04. september 2019 kl. 23.40

AF: JOHN WENNERWALD

Hanelefanten lusker væk 01. september 2019 kl. 20.13

Annonce