cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Nabostrid om træer endte i retten

Sommerhusejer krævede 73.000 kroner i erstatning for to træer, som naboen havde fældet.
14. oktober 2019 kl. 06:36 Af David Arnholm

Annonce

Væggerløse En strid om to træer i et skel mellem to sommerhusgrunde i Væggerløse er nu endt i retten.

Sagen begyndte, da beboeren i det ene sommerhus i slutningen af juni sidste år opdagede, at to ældre skovfyr-træer, der havde stået i skellet ind til naboen, var blevet fældet. Det var hærværk, mente han og gik til politiet, som tog sagen alvorligt. Naboen - en 66-årig mand - endte derfor med at blive tiltalt for "hærværk af betydeligt omfang" og afkrævet 73.448 kroner i erstatning.


Blev frifundet

Træerne blev fældet på et tidspunkt mellem 3. april 2018 og 30. juni 2018, og i retten erkente den 66-årige, at han fældede de to træer. Han afviste dog, at fældningen skulle være hærværk, og han bestred både erstatningspligten og kravets størrelse. Han troede nemlig, at træerne stod på hans grund.

Og retten gav ham medhold og frifandt ham. Rettens begrundelse og afgørelse lød:

- Det er ubestridt, at tiltalte har fældet to træer placeret ved skellet mellem hans egen og naboens sommerhusgrund. Retten finder dog ikke, at tiltalte ved fældning af træerne har haft forsæt til at begå hærværk. Retten har herved lagt vægt på, at der under sagen har været væsentlig usikkerhed om, hvor skellet var placeret i det etablerede naturhegn mellem grundene. Tiltalte har ligeledes under hele sagens forløb forklaret, at han troede, træerne var på hans side af skellet. Retten finder i øvrigt, at tiltaltes adfærd, herunder tiltaltes placering af det bjærgede brænde i et skur få meter fra træernes oprindelige placering, understøtter, at tiltalte ikke har handlet i den tro, at træerne var placeret på nabogrunden. Tiltalte skal derfor frifindes.

Afgørelsen indebar også, at det er statskassen, der skal betale sagens omkostninger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce