cookie-og-privatlivspolitik
I øjeblikket er 6 af 24 mulige spor i vaccinationscentret åbne. Mere er der ikke vacciner til.

5

Billeder

I øjeblikket er 6 af 24 mulige spor i vaccinationscentret åbne. Mere er der ikke vacciner til.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Nu kommer alle ind i varmen

Vaccinationscenter har fået styr på logistikken efter begyndervanskeligheder. Men bookingsystemet frustrerer stadig mange ældre borgere.
23. februar 2021 kl. 15:10 Af Birgitte Grønning

Annonce

NYKØBING Det er slut med at vente ude i kulden, når man skal vaccineres i Ejegodhallen. Efter sidste uges begyndervanskeligheder, hvor ældre over 85 år måtte stå ude og vente på deres tur, er der nu skabt plads til alle inde i varmen.

Det lover leder af centret Betina Brylle Kranker, som mandag havde cirka 200 ældre igennem vaccinationsprocessen.

- Vi mangler stadig at få vores varmekanoner op i forteltet, for dem, vi fik i sidste uge, varmer slet ikke nok, fortæller Betina Brylle Kranker, som i denne uge er hjulpet på vej af det forårsagtige vejr.

Folketidende talte med en håndfuld borgere, der kom for at blive vaccineret mandag formiddag, og de fortalte samstemmende, at vaccinationen gik uden problemer, og at de følte sig godt taget hånd om i centret.

Men en del af dem havde haft stort besvær med at bestille tiden til vaccinen, inden de kom så langt.

Annonce

- Jeg ringede og ringede og kunne ikke komme igennem. Da jeg endelig fik en tid, kom min transport ikke, og jeg måtte tage chancen og møde op uden en tid, fortalte en ældre kvinde, der ønsker at være anonym.

Hun har mange andre aftaler i sundhedssystemet at passe for tiden og havde ikke tid til at vente længere på det træge bookingsystem.

Personalet i Ejegodhallen tog godt imod kvinden, og hun fik sit stik. Men det er undtagelsen, at det kan lade sig gøre. Antallet af tider er ifølge Betina Brylle Kranker nøje afstemt med antallet af vacciner, der er i centeret.

- Der er mange regler, men vi gør naturligvis vores bedste for at tage imod alle, der kommer, fastslår vaccinekoordinator og sygeplejerske Rikke Petersen.

Centerleder Betina Brylle Kranker, som i denne uge har fået vacciner fra Pfizer-BioNTech og Moderna til brug i Ejegodhallen, har en appel til borgerne.

Annonce

- Det er vigtigt, at man først kommer fem minutter før tiden, man har booket. Vi har desværre ikke plads til, at folk venter et kvarter eller en halv time, og vi vil være kede af at vise dem tilbage i bilerne, hvis de kommer tidligt, men det er nødvendigt. Det er også vigtigt, at alle, der kan klare vaccinationen alene, gør det. Har man brug for en ledsager, er det naturligvis tilladt. Men ellers ikke, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE