Annonce
Guldborgsund

Nu skal mændene have en markise at sidde under

Pædagog på Sønderskovhjemmet Kim Eriksen (til venstre) modtog checken onsdag aften fra zoneformand for Lions-klubberne i Guldborgsund, Lolland og Vordingborg kommuner, Jens A. Nielsen. Foto: Henrik Petersen

Beboerne på Sønderskovhjemmet kan nu via to donationer fra Lions få en overdækning af en fælles terrasse.

FLINTINGE Et stor ønske hos de mænd, som bor på Sønderskovhjemmet ved Flintinge, kan nu gå i opfyldelse: En markise over terrassen. Den kan blive en realitet efter to donationer fra Lions.

Tirsdag modtog Sønderskovhjemmet 10.000 kroner fra Lions i Nysted. Onsdag faldt en donation på 26.400 kroner fra de samlede 15 Lions klubber i Lolland, Guldborgsund og Vordingborg kommuner .

Jens A. Nielsen, som er såkaldt zoneformand for Lions-klubberne i de tre kommuner, fortæller, at man allerede sidste år havde besluttet, at årets store donation skulle gå til Sønderskovhjemmet.

Stor overraskelse

- Onsdag aften havde vi inviteret pædagog Kim Eriksen fra Sønderskovhjemmet til at holde et foredrag ved et fælles arrangement for de 15 klubber i vores lokale i Langebæk. Vi havde ikke på forhånd fortalt andet end, at vi ønskede et foredrag om stedet. Han fortalte så gribende om hjemmet og om mændene, at der var helt stille, og vi blev alle rørt. Bagefter var det dejligt at kunne give Kim Eriksen den store overraskelse at overrække ham donationen.

- Vi har fulgt hjemmet i flere år og synes, stedet gør et fantastisk stykke socialt arbejde. På Sønderskovhjemmet har de samme mål som Lions - at hjælpe de svageste, siger Jens A. Nielsen.

På Sønderskovhjemmet er der da også stor glæde.

- Vores beboere har længe ønsket en form for overdækning på en terrasse, vi har udenfor et fællesrum, hvor vi også har spisesal, fortæller forstander Carsten Henningsen.

Sønderskovhjemmet er et midlertidigt hjem for hjemløse mænd med særlige sociale problemer i henhold til servicelovens §110 og §107.
Der kan søges optagelse på Sønderskovhjemmet enten ved personlig henvendelse eller ved henvendelse fra offentlig myndighed.

På Sønderskovhjemmet ønsker man et misbrugsfrit miljø. Det er derfor et krav for optagelse, at ansøgere er indstillet på en pause i deres misbrug,

Sønderskovhjemmet er stiftet som et hjem tilbage i 1918 af Bodil Neergaard fra Fuglsang. De værdier, som hjemmet byggede på fra begyndelsen, er stadig af stor betydning - herunder, at hjemmet bygger på et kristent grundlag, samt at målet er at skabe et miljø, hvor man i videst muligt omfang er et hjem, fremfor en institution.
Der er plads til godt 40 beboere på Sønderskovhjemmet.
Kilde: Sønderskovhjemmet

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skal skærme for sol og regn

- Mange af mændene er rygere. De må gerne ryge på deres værelser, men ikke i de indendørs fællesarealer. Men de holder meget af at sidde ude på den store terrasse Og en markise kan både skygge for solen og skærme for en regnbyge, når de har lyst til at sidde udenfor.

Det var forstanderen selv, som tirsdag modtog donationen fra Lions i Nysted.

- Jeg havde godt på fornemmelsen, da jeg blev inviteret til Nysted, at de ville glæde os med en donation. Men jeg kendte ikke beløbets størrelse og blev glædeligt overrasket over de 10.000 kroner.

- Endnu mere overraskende var det, at vi så ovenikøbet modtog så stor en donation fra de samlede Lions-klubber onsdag aften i forbindelse med foredraget.

Vi har allerede kontaktet et firma for at få en pris på en markise af en god kvalitet. Så vi forventer, at markisen meget snart kan komme op at hænge, slutter forstanderen.

  • Pædagog på Sønderskovhjemmet Kim Eriksen (til venstre) modtog checken onsdag aften fra zoneformand for Lions-klubberne i Guldborgsund, Lolland og Vordingborg kommuner, Jens A. Nielsen. Foto: Henrik Petersen
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier