cookie-og-privatlivspolitik
Steen Frederiksen er direktør for SOSU Nykøbing F., og han arbejder tæt sammen med Marianne Søgaard Hansen, der er leder af udvikling og uddannelse i Center for Sundhed og Omsorg i Guldborgsund Kommune.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Nye tiltag skal skaffe flere sosu'er

Frafald blandt dyrebare elever bekæmpes af kommune og skole i fællesskab.
08. februar 2020 kl. 07:48 Af Birgitte Grønning

Annonce

GULDBORGSUND Manglen på sosu-medarbejdere nærmer sig et katastrofalt niveau i takt med, at antallet af syge og ældre stiger.

Derfor sætter Guldborgsund Kommune og skolen Sosu Nykøbing F. ind med nye tiltag, der skal få flere af de dyrebare sosu-elever til at gennemføre deres uddannelse og tage job i kommunen.

Overgangen mellem skole og praktik har vist sig at være der, hvor flest elever giver op. Så her er der skruet op for støtten. Og i praktiktiden bliver eleverne som noget nyt uddannet ved hjælp af sidemandsoplæring, som skal skabe bedre kvalitet og gøre det sjovere for både medarbejdere og elever.

- Idéen er, at vores medarbejdere, som er elevernes daglige vejledere, skal gøre det, de er bedst til. Det vil sige, at de tager eleverne med i alle dele af det daglige arbejde, mens de slipper for alt det koordinerende, administrative og andet papirarbejde, forklarer Marianne Søgaard Hansen, der er leder af udvikling og uddannelse i Center for Sundhed og Omsorg i Guldborgsund Kommune.

Læs mere i Folketidendes papiravis lørdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: EVA TERNDRUP

Halal. 27. februar 2020 kl. 11.41

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

Annonce