cookie-og-privatlivspolitik
Tanja Beckmann Sørensen kommer til at køre mindre tog i fremtiden.

2

Billeder

Tanja Beckmann Sørensen kommer til at køre mindre tog i fremtiden.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Pendlertalsmand dropper toget

Friske kræfter opfordres til at byde ind til at overtage posten.
25. november 2021 kl. 08:04 Af Andreas Johansen

NYKØBING Tanja Beckmann Sørensen fra Nykøbing, repræsentant for pendlerne på Lolland-Falster, hænger rejsekortet på hylden. Hun har fundet sig et arbejde tættere på hjemmet, og det betyder, at hun ikke længere skal ud og se med DSB flere gange ugentligt.

Det er faktisk med en smule vemod, at Tanja Beckmann Sørensen vinker farvel til den fritidsbeskæftigelse, der har kostet en del timer henover de seneste mange måneder.

- Nu er vi jo, sådan i nogen grad, nået dertil, hvor det faktisk begynder at virke! Så det er da lidt en skam, at jeg ikke får dét med også, siger hun og slår en latter op.

Der er, som Tanja Beckmann Sørensen nævner, stadig udfordringer forude for togpendlerne. De enorme infrastrukturprojekter, der påvirker pendlerne fra Lolland og Falster, er ikke færdige, men det lysner.

Selv om formanden, der har nået at markere sig ganske markant i debatterne, flere gange også i Folketidendes spalter, slipper tøjlerne som pendlertalsmand, betyder det ikke, at hun ikke også i fremtiden kommer til at arbejde for, at der er gode, offentlige transportmuligheder til og fra Sydhavsøerne.

Annonce

- Jeg kommer bestemt ikke til at slippe det helt i mit nye job, hvor jeg er blevet ansat som bosætningskoordinator i Guldborgsund Kommune. Jeg ved fra førstehåndsberetninger, at folk ikke flytter til et område, hvis de ikke kan pendle på arbejde indenfor en rimelig tidsramme. Der er nogen, der har sagt "farvel" til livet på Lolland-Falster, fordi hverdagen ikke kunne komme til at hænge sammen på grund af togtransporten, forklarer Tanja Beckmann Sørensen.


Stadig vigtigt

I arbejdet med at gøre Guldborgsund Kommune til et attraktivt sted at bosætte sig spiller transportmulighederne til de store arbejdspladser længere nordpå en rolle. Tanja Beckmann Sørensen har tænkt sig fortsat at trække på det store netværk af mennesker, hun har lært at kende gennem posten som kommunikatør mellem de lokale pendlere, DSB og Banedanmark.

- Jeg synes, det her med infrastruktur er spændende på sådan et helt overordnet plan. Jeg er ikke inde i det tekniske, slet ikke, men set fra brugerperspektivet er det vigtigt, at togtrafikken til Lolland-Falster fungerer godt.

Der er endnu ikke sat navn på Tanja Beckmann Sørensens afløser. Derfor opfordrer hun alle, der pendler med tog og har en interesse i at forbedre vilkårene for pendlerne i vores område, til at tage kontakt til hende.

- Det er slet ikke nogen lukket klub, på ingen måde! Hvis der er nogen, der gerne vil være med til at gøre en forskel for deres lokalsamfund, står vi klar med åbne arme! Der er ingen tronfølge her, understreger den afgående formand.

Annonce

For der er stadig arbejde, der skal gøres. Tanja Beckmann Sørensen så gerne, at stationen lige her i Nykøbing fik en overhaling i den kommende tid.

- Nu har vi jo fået to superflotte, moderne stationer her på Falster, og det er vi rigtig glade for. Men Nykøbing er jo stadig porten enten til byen eller videre til Lolland for rigtig mange, og jeg synes ikke, stationen byder velkommen på en særlig god måde, sådan som den ser ud i dag. Men hvor de penge lige skal komme fra, det er jo altid en udfordring. Men der er stadig massevis af ting, man kan tage fat på, understreger Tanja Beckmann Sørensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE