cookie-og-privatlivspolitik
Digelaget vil gerne fjerne pilene under de nye digeskilte, men resten af skiltet bliver stående, siger bestyrelsesformand Søren Bjerregaard.
Digelaget vil gerne fjerne pilene under de nye digeskilte, men resten af skiltet bliver stående, siger bestyrelsesformand Søren Bjerregaard.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Politiet: De nyopsatte digeskilte skal væk igen

Digelaget har frist til 20. januar til at fjerne skilte. Formand nægter.
09. januar 2020 kl. 15:20 Af Birgitte Grønning

Annonce

SYDFALSTER Skilte med teksten "Vis hensyn! Undlad cykling på diget" blev for få dage siden sat op på den 17 kilometer lange digestrækning. Men de skal snart ned igen.

Politiet har givet Det Falsterske Digelag frist til 20. januar til at fjerne skiltene, der ifølge politiet ikke efterlever det påbud, Guldborgsund Kommune har givet om at tillade cykling på diget.

Formand for kommunens teknik-, miljø- og ejendomsudvalg, Peter Bring-Larsen (G), er tilfreds med politiets hurtige reaktion.

- Skiltene er jo en slags trussel om, at man ikke må cykle på diget. Og det kan vi ikke acceptere, for man må gerne cykle der. Derfor skal de ned, siger Peter Bring-Larsen og tilføjer:

- I øvrigt skal al skiltningen på diget godkendes af kommunen og politiet, men ingen af parterne er blevet kontaktet eller taget med på råd, inden digelaget satte de nye skilte op. Digelaget kan ikke bare rende rundt og sætte de skilte op, de ønsker.

Formand for Det Falsterske Digelag, Søren Bjerregaard, ser - ikke helt overraskende - anderledes på sagen.

- Jeg har netop talt med vores advokat, og der er efter hans vurdering ikke noget at komme efter. Vi har fjernet forbudstavlerne, og nu tager vi også pilene under tavlen væk, for de var en del af det gamle forbudsskilt. Det var en forglemmelse, at pilene ikke kom væk i første omgang. Det, der er tilbage, er et ønske om, at folk viser hensyn, ikke et forbud eller en trussel. Og det bliver stående, fastslår Søren Bjerregaard, som regner med, at politiet vil henlægge sagen efter en henvendelse fra digelagets advokat.

- Jeg er en lovlydig borger, og jeg ønsker ikke flere kontroverser med politiet end højst nødvendig. Så jeg håber at slippe her, tilføjer han.

Miljø- og Fødevareklagenævnet slog senest i august sidste år fast, at digelaget ikke må forbyde cykling på diget.

Hvis politiets ordre ikke efterleves, kan det udløse dagbøder til Det Falsterske Digelag.

Men Søren Bjerregaard forudser, at det ikke kommer dertil.

- Hvis ikke sagen om de nye skilte henlægges, vil vi indklage den for Miljø- og Fødevareklagenævnet, siger han.

Læs også artiklen "Jeg vil ikke have bøder" i torsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce