cookie-og-privatlivspolitik
Der skal plantes mange meter blomster, buske og træer om solcellerne i fremtiden.
Der skal plantes mange meter blomster, buske og træer om solcellerne i fremtiden.
Foto: Arkivfoto

Guldborgsund

Skal lære af solcellebyggerier

Processen med anlæg af solcelleparker skal glide lettere i fremtiden.
21. september 2021 kl. 19:10

GULDBORGSUND Byrådet besluttede i august 2019 en række principper, der skulle refereres til, når der i fremtiden skal etableres store solcelleparker.

Siden da har administrationen fået input fra borgerhøringer og gennem dialog med kommende naboer til projekterne.

Teknik, miljø og ejendomsudvalget har derfor ønsket at få principperne op til fornyet behandling, så de erfaringer, administrationen har gjort sig, afspejles i de nedskrevne principper.

Siden principperne blev vedtaget, er én solcellepark ved at blive opført nær Væggerløse, ét projekt er endeligt vedtaget ved Radsted, mens et er på vej til endelig politisk behandling, dette værende det meget omtalte projekt ved Grænge.

Flere er under udarbejdelse, og et enkelt projekt blev afvist af byrådet, projektet ved Stangerup, da projektets konsekvenser for det meget kuperede landskab blev vurderet for omfattende.

Annonce

Det giver fin mening at kigge på de ting, politikerne i teknik, miljø og ejendomsudvalget har lært, mener formand Peter Bring-Larsen (G). Men han bryder sig ikke om timingen:

- Vi drøftede nye principper for byggeri af større solcelleparker, men overlader det til det nye byråd for eksempel at udpege områder. Der er ikke længe til valget, og hvem ved, hvordan byrådet og dette udvalg ser ud efter et valg, spørger Peter Bring-Larsen.

Administrationen har dog, på baggrund af de tidligere solcelleprojekter og dialog med borgerne herom, opstillet en række opdaterede kriterier, som administrationen anbefaler politikerne at vedtage:

"Astandskrav på 100 meter fra bygninger anvendt til beboelse. Beplantningsbælte på syv meter og minimum 5 planterækker. Skal kunne afskærme solcellerne væsentligt inden for syv år efter etablering i både sommer og vinterhalvår," anbefaler administrationen blandt andet.ajoKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE