cookie-og-privatlivspolitik
Et parkeringshus i seks etager og byggeri i blokke, der ligger forskudt fra hinanden, i fire-fem etager er blandt de muligheder, der åbnes for i lokalplanen, der for tiden er i høring.
Et parkeringshus i seks etager og byggeri i blokke, der ligger forskudt fra hinanden, i fire-fem etager er blandt de muligheder, der åbnes for i lokalplanen, der for tiden er i høring.
Foto: jjw arkitekter

Guldborgsund

Stor interesse for byggeplaner på Cementen

Borgerne stillede mange spørgsmål ved borgermøde om muligt kommende byggeri.
21. april 2021 kl. 20:40 Af Niki Treumer Mogensen

FAKTA
Om byggeriet på Cementen
Lokalplan 198 for projektet er i høring frem til 26. april.
I denne er der som udgangspunkt mulighed for at bygge boliger i op til fem etager bestående af i alt 160 lejligheder. Disse placeres i en række boligblokke.
Lejlighederne vil være både almennyttige, private udlejningsboliger samt seniorboliger. Fordelingen er i udgangspunktet 100 almene boliger og 60 private.
Dertil kan der komme et parkeringshus i seks etager med 540 parkeringspladser. 150 bliver private til ejerne af de nye boliger, mens 390 bliver gratis, offentlige parkeringspladser. Nu er der 260 parkeringspladser på Cementen.
Lokalplanen har også fokus på at skabe et grønt boligområde. Der er blandt andet krav om, at der anlægges en park, samt at parkeringshuset kommer til at fremstå grønt og levende med planter voksende op ad siden.
Høringssvar til lokalplanen kan sendes til kommunen på mail teknik@guldborgsund.dk.

NYKØBING Hvor meget skygge vil de nye byggerier kaste? Er der virkelig så stort et behov for parkeringspladser? Hvorfor ikke bygge hotel i stedet? Og kan det passe, at Nørre Boulevard lukkes?

Spørgsmålene var mange, da der tirsdag var borgermøde om det lokalplanforslag, der for tiden er i høring omhandlende byggeri af lejligheder og parkeringshus på Cementen.

Mødet foregik digitalt, og Casper Henriksen, leder i myndighedsafdelingen i teknik og miljø i kommunen samt Peter Bring-Larsen (G) og Annemette S. Johnsen (SF), formand og næstforkvinde i teknik, miljø og ejendomsudvalget, svarede på spørgsmål.

Først viste de to politikere rundt på Cementen i en forproduceret video, hvor de fortalte om planerne, hvorefter Casper Henriksen gennemgik informationer om byggetankerne.

Her fremlagde han et skyggediagram, der, som svar på et spørgsmål, der blev stillet i en chatfunktion, belyste, hvordan skyggerne ventes at blive ved byggeri i, for parkeringshuset, seks etagers højde.

Annonce

To bygninger nord for byggeriet kan blive ramt af skygge, men det primært i tidlige morgentimer samt i perioder i vinterhalvåret, lød det fra lederen.


Ikke flere arrangementer

Casper Henriksen kunne også afvise, at Nørre Boulevard, som angivet på et kort i planerne, skulle lukkes. Det beroede på en fejl.

Og så var der det om, hvorfor der ikke bygges hotel på Cementen.

- Det er da også en god idé, men det kræver selvfølgelig, at der er nogen, der vil bygge det. Der er ikke kommet nogen projektforslag ind om det, men det er der på dette, sagde Annemette S. Johnsen.

Et gentaget tema var, om der var behov for så mange parkeringspladser.

Annonce

- Med den udvikling, vi er inde i i Guldborgsund Kommune med mange borgere, der flytter hertil, og det skal vi være glade for, så er det ved at være et problem med parkeringspladser, så vi skal være glade for de 130 ekstra, det er, sagde Peter Bring-Larsen, der også brugte behovet som argument, da en anden spørger ærgrede sig over, at der ikke længere kan laves arrangementer på pladsen.

Det var Annemette S. Johnsen opmærksom på, og hun nævnte, at der også er et andet projekt i spil, der ikke inkluderer byggeri, men en anderledes udnyttelse af Cementen, der vil give flere parkeringspladser. Behovet for disse bliver ikke mindre, når den nye multihal står klar og ventes at trække mange gæster til større arrangementer, påpegede hun.

Mødet varede fem kvarter, men det kan genses de næste 14 dage og findes som lokaplanforslaget på kommunens hjemmeside.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE