cookie-og-privatlivspolitik
På Nykøbing Sygehus er der på nuværende tidspunkt seks almindelige senge og en-to intensivpladser til coronapatienter.
På Nykøbing Sygehus er der på nuværende tidspunkt seks almindelige senge og en-to intensivpladser til coronapatienter.
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix/arkiv

Guldborgsund

Sygehuset er bedre forberedt på tredje bølge

Genåbning kan resultere i 870 indlagte corona-patienter på landsplan. Nykøbing Sygehus håber på færre end i bølge et og to.
25. februar 2021 kl. 12:50 Af Birgitte Grønning

FAKTA
Fra Sundhedsstyrelsens rapport i forbindelse med den delvise genåbning, der blev politisk vedtaget onsdag:
­
"De hidtidige erfaringer med planlægning og skalering af sygehuskapaciteten under COVID19 epidemiens to bølger viser en stor robusthed og omstillingsevne i det danske sygehusvæsen. Men erfaringerne tyder også på, at en ny periode med høj belastning af sygehusvæsenet over en længere periode kan betyde væsentlig udtrætning af personalet på sygehusene, og at en ny længerevarende periode med aktivitetsnedgang på sygehusene negativt kan påvirke befolkningens sygdomstilstand på længere sigt."

NYKØBING - Vi stiller op, og vi bakker op. Men vi håber meget på, at vi bliver mindre hårdt ramt i bølge tre.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra vicedirektøren på Nykøbing Sygehus, Inge Paamejer, på den delvise corona-genåbning af butikker og udendørs kultur og sport.

Med den politisk besluttede genåbning, som blev meldt ud onsdag, følger et regnestykke, der viser, at åbningen på landsplan kan koste 870 indlæggelser af svært syge corona-patienter.

En såkaldt kalkuleret risiko, som sygehusene skal være klar til at tage sig af, når/hvis tredje bølge rammer landet.


Personalet knokler

I første og anden bølge ramte indlæggelserne særligt hårdt i Region Hovedstaden og i Region Sjælland, og den oplevelse har Inge Paamejer stadig i frisk erindring.

Annonce

- Det er meget syge patienter, som kræver en helt særlig pleje og ekstraordinær indsats af vores personale, som virkelig knokler, når vi har covid-patienter indlagt. Udsigten til, at vi midt i april står med tredje bølge, forholder vi os til som et vilkår, men mit håb er, at vi ikke får så mange smittede og alvorligt syge, siger Inge Paamejer.

Hun understreger dog, at der er en væsentlig og positiv forskel for sygehusets personale i forhold til bølge et og to.

- Vi er bedre forberedt denne gang og i bedre tid. Det giver os gode muligheder for at lykkes med at komme igennem tredje bølge - både for patienter og personale, vurderer hun.


Stilhed før storm

I øjeblikket er der afsat seks senge på en af sygehusets medicinske afdelinger og en-to på intensivafdelingen til covid-patienter.

Ifølge vicedirektøren var de alle tomme for få dage siden, og onsdag lå der ganske få patienter i sengene.

Annonce

Mens et mindre antal patienter ventede på svar på de testsvar, der skal vise, om det er corona, de er syge af.

Det meget lave lokale smittetryk i øjeblikket gør, at Nykøbing Sygehus sammen med resten af Region Sjællands sygehuse tirsdag meldte ud, at der skrues ned for covid-beredskabet.

I stedet skruer regionen op for kadencen blandt de "almindelige" patienter i ambulatorierne og på operationsgangene, hvor mange patienter har fået udskudt deres behandling under coronakrisen.

- Der er en slags stilhed før storm nu, og vi bruger tiden så effektivt som muligt til at skabe plads til patienter i vores ambulatorier og operationsstuer, forsikrer Inge Paamejer.

Hun ser genåbningen af butikker, sport og kultur som en samfundsmæssig helhed.

Annonce

- Det sundhedsmæssige aspekt kan ikke stå alene. Nedlukningen er en stor udfordring for mange - især børn og unge. Det er en vægtning, politikerne har gjort, og det er den, vi bakker op om, fastslår Inge Paamejer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE