cookie-og-privatlivspolitik
Byggeriet begyndt i maj 2019. Nykøbing F. Sygehus overtager det 1. december i år.

3

Billeder

Byggeriet begyndt i maj 2019. Nykøbing F. Sygehus overtager det 1. december i år.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Sygehuset lejer helt nybyggeri

Byggeriet vil fra december kunne huse 19 af det ansatte sundhedspersonale på sygehuset.
04. maj 2020 kl. 21:10 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Endnu er der et halvt år til, at lejerne kan flytte ind i nybyggeriet på Nygade, men samtlige lejligheder er allerede lejet ud.

Manden bag byggeriet, Jan Schwaner, har indgået en aftale med Nykøbing F. Sygehus om, at det lejer de 19 lejligheder i byggeriet, når det står klar.

- Efter opstart af byggeriet fik vi en henvendelse fra Michael Værnhøj, stabschef på Nykøbing Falster Sygehus, med ønsket om at leje alle lejlighederne. Lejlighederne ligger inden for gåafstand til sygehuset, og det ønskede at bruge lejlighederne til dets medarbejdere, fortæller han.

Efter nogle måneders dialog blev aftalen indgået for fire uger siden. Regionsrådet skulle godkende den, hvilket er sket, og dermed lejer sygehuset lejlighederne fra 1. december, umiddelbart efter de ventes at stå klar.

Og det er man fra sygehusets side glade for, forstås det på stabschef Michael Værnhøj.

- Vi skal rive 50 boliger ned på sygehuset, og kunne vi ikke leje nye, ville vi få det svært i rekrutteringssituationen. Vi etablerer også nogle ved os selv, så der bliver et minus på 5-10 boliger, og det kræver, at vores boligudlejere skal have snuden i sporet, siger han.


Sygehuset er vigtigt

Også udlejer Jan Schwaner er begejstret over aftalen.

- Det er os en stor glæde at være med til at løse sygehusets behov for lejligheder til dets medarbejdere. Det giver rigtig god mening for byen og os, at netop det bliver lejere. Sygehusets fortsatte udvikling og udbygning er jo uhyre vigtig for os alle på Lolland-Falster, siger han og tilføjer:

- Det er en stor og vigtig arbejdsplads for området, og specielt i øjeblikket, under corana-epidemien, viser det jo vigtigheden af, at vi har et godt og velfungerende sygehus.

Han glæder sig over det forløb, der har været. Det betyder, at Nykøbing F. Sygehus får 19 toværelses lejligheder, der alle er mellem 64 og 68 kvadratmeter store, til sit personale.


Lokale kræfter bag byggeri

Byggeriet ligger mellem Nygade 17 og 25, hvor der hidtil har været parkeringsplads. Det blev første gang præsenteret i avisen i april sidste år.

Ambitionerne var blandt andet, at første spadestik skulle finde sted i maj, hvilket lykkedes, og at byggeriet skulle stå færdigt allerede efter 15 måneder, altså til juli.

- Der var lidt i starten, hvor mange skulle have byggetilladelser samtidig og forskellige praktiske ting, siger Jan Schwaner, der ellers glæder sig over, at byggeriet er gået planmæssigt. En mild vinter har hjulpet det godt på vej, da det så ikke stod stille på grund af vejret.

En anden af ambitionerne var fra starten, at det skulle være et lokalt projekt.

- Det er lykkedes. Stort set alle underentrepriser er lokale virksomheder. Arkitekten er Morten Bülow fra Morten Bülow Arkitekter, og hovedentrenøren Bo Jørgensens Bo-Hus. Der har gennem projektet været et super godt samarbejde de lokale virksomheder imellem, og vi har kun stor ros til de involverede parter, siger ejeren og fortsætter:

- Samtidig er finansieringen også lokal. Lollands Bank har været en god bankforbindelse igennem hele forløbet og har vist, at den meget gerne vil noget for Lolland-Falster. Den skylder vi en stor tak for dens velvillighed.

At sygehuset tidligt har lejet rub og stub har desuden givet en sikkerhed økonomisk, som han glæder sig over.

Den samlede byggesum er 18 millioner kroner.


Seksårigt lejemål

Ved præsentationen af byggeriet håbede Jan Schwaner, at mange af lejlighederne ville være udlejet, når de stod klar.

Få uger efter, i maj 2019, havde han fået adskillige henvendelser fra personer, der havde interesse i en af de kommende lejligheder.

Disse ville stå i godt 6.000 kroner om måneden, men bliver altså ikke tilgængelige på det private udlejningsmarked.

Jan Schwaner kan ikke afvise, at der er nogle, der bliver skuffede over det, men slår fast, at der aldrig er blevet indgået egentlige aftaler til anden side.

- Vi turde ikke gå i gang med at leje ud for tidligt, fordi vi ikke havde dato for, hvornår det blev klar. Vi havde en interesseliste, men det blev aldrig mere konkret, for så kom sygehuset på banen, siger han.

Lejlighederne er lejet af sygehuset i seks år med mulighed for forlængelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce